Καστοριά: Δείτε βίντεο με τα στρατιωτικά ελικόπτερα που προσγειώθηκαν στο γήπεδο Διποταμίας!



Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του svouranews τηλεφωνική επικοινωνία είχε το πρωί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κος Κωσταράκος με την Βουλευτή Καστοριάς κα Μαρία Αντωνίου. Θέμα της συζήτησης η επιλογή της Καστοριάς ως χώρου διεξαγωγής της ασκήσεως «Πυρπολητής 6/13» και ειδικότερα το χωρίο Διποταμία. Η επιλογή προφανής, ο καθησυχασμός των κατοίκων της παραμεθόριας περιοχής μας ειδικότερα μετά τα πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή αυτή.

Πολύ νωρίς χθες το πρωί, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ενεργοποιήθηκε το κομμάτι εκείνο της Δυνάμεως «Δέλτα» που είναι «προσανατολισμένο στα Βόρεια σύνορα της χώρας, με σκοπό την διεξαγωγή αεροκινήτου ενεργείας καθώς και ανάπτυξη τμήματος Λόχων Ορεινών Καταδρομών στον ορεινό όγκο του Γράμμου, ιδιαιτέρως δε στην περιοχή του χωρίου Διποταμία.

Στη συγκεκριμένη ενέργεια, εκτός από τους άνδρες των ΛΟΚ των Δυνάμεων Καταδρομών συμμετείχαν μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα της 1ης Ταξιαρχίας της Αεροπορίας Στρατού.

Οι δυνάμεις των καταδρομών αποβιβάστηκαν στην Διποταμία και έκαναν αναγνώριση όπως προέβλεπε το σενάριο της άσκησης στην μεθοριακή γραμμή καθώς και στα φιλάκια Διποταμίας και Τριλόφου. Μετά το πέρας της άσκησης τα χερσαία τμήματα μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο του Άργους Ορεστικού από όπου και αναχώρησαν. Σε δήλωση ανώτατης στρατιωτικής πηγής, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της γίνεται λόγος για σαφές μήνυμα: «Κανένα μέρος της Ελλάδος δεν είναι απροστάτευτο και άριστα εκπαιδευμένοι άνδρες, σε ελάχιστο χρόνο, μπορούν να είναι παντού, όποτε αυτό απαιτηθεί»

Δείτε εδώ το βίντεο από το svouranews.blogspot.com:

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.