Μόνο 5 άτομα στη Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης!



Από τον Πρωινό Λόγο

Μόλις πέντε δημοτικοί αστυνομικοί έχουν απομείνει, πλέον, στο Δήμο Κοζάνης, μετά την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, ενώ τις σχετικές αρμοδιότητες αναμένεται από τις 23 Σεπτεμβρίου να ασκήσει η Ελληνική Αστυνομία, με μια δύναμη 10, πιθανότατα, ανδρών.Μιλώντας για το σημαντικό αυτό ζήτημα, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «είναι προφανές πως η εικόνα και η δραστηριότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλάζει πλέον σημαντικά. Κάποιες αρμοδιότητες που ασκούνταν και πριν την ύπαρξη της δημοτικής αστυνομίας, όπως ακάλυπτες εκτάσεις, εγκαταλειμμένα οχήματα και ελεγχόμενη στάθμευση, θα συνεχίσουν να ασκούνται από τους Δήμους.

Από εκεί και πέρα, άλλες αρμοδιότητες, όπως ο έλεγχος των λαϊκών αγορών, ο έλεγχος γενικότερα στάθμευσης, ο έλεγχος εμπορίου και καταστημάτων και άλλες, που δε θα ασκούνται πλέον από την αυτοδιοίκηση, αλλά από την Αστυνομία. Τα επιχειρήματα που επικαλείται η αυτοδιοίκηση και διαμαρτύρεται για την επιλογή να φύγει η δημοτική αστυνομία είναι η εύρυθμη λειτουργία των πόλεων και τα έσοδα τα οποία συνεισέφεραν οι εργαζόμενοι της με τη λειτουργία τους. Και, φυσικά, το ισοπεδωτικό και οριζόντιο μέτρο της διαθεσιμότητας προσωπικού που με αξιοκρατικά και αντικειμενικά στοιχεία προσελήφθησαν»

Να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Κοζάνης τονίζει «είναι προφανές πως δε θα πάει τίποτε χαμένο, καθώς όλος ο εξοπλισμός θα πάει σε άλλες ανάγκες του Δήμου Κοζάνης, όπως θα δούμε τι θα συμβεί και με το κτίριο. Όμως όλα αυτά θα πάρουν χρόνο, καθώς έχουμε και τις αγωγές των εργαζόμενων της Δημοτικής Αστυνομίας που εκκρεμούν. Όταν όλα τελειώσουν, φυσικά και δε θα υφίσταται λόγος εκμίσθωσης του κτιρίου».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.