Στο ετήσιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών Συμμετείχε ο Δήμος Κοζάνης



Στο ετήσιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.) με τίτλο «Αγροτική Οικονομία και Πολιτισμός, Πυλώνες Ανάπτυξης και Δημιουργίας» που  πραγματοποιήθηκε στη Λαμία 30/08 με 01/09 2013, συμμετείχε ο Δήμος Κοζάνης στο πλαίσιο της συνεχούς και συστηματικής συνεργασίας, καθώς και των κοινών δράσεων που έχει αναπτύξει με την Ένωση Νέων Αγροτών Κοζάνης.
 
Σκοπός της παρακολούθησης του συνεδρίου ήταν η ενημέρωση για τα προβλήματα των Νέων Αγροτών, τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε τοπικό επίπεδο, καθώς και η προώθηση των ενδεδειγμένων λύσεων που στόχο έχουν να επιφέρουν τις αναγκαίες βελτιώσεις και να λειτουργήσουν επικουρικά στο πολύ σημαντικό, παραγωγικό έργο των Νέων Αγροτών του Δήμου μας.

Πιο συγκεκριμένα αναλύθηκαν ζητήματα όπως η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2014-2020, τα σχέδια δράσης για την υποστήριξη της απασχόλησης στον Αγροτικό Τομέα, η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης στον Πρωτογενή Τομέα, καθώς και προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δυναμική ήταν η παρουσία της  Ένωσης Νέων Αγροτών στο συνέδριο, ενώ το Δήμο Κοζάνης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Κώστας Κυριακίδης, ο οποίος επεσήμανε πως « Αγροτική Οικονομία και πολιτισμός μπορούν πραγματικά να αποδειχτούν πολλαπλασιαστικοί και καθοριστικοί παράγοντες για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου, ιδιαίτερα με την επικείμενη μεταφορά των αρμοδιοτήτων για τον πρωτογενή τομέα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με τον ¨ Καλλικράτ稻.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.