Oλα έτοιμα για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Κοζάνης



Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο διεθνές φεστιβάλ τζαζ στην Κοζάνη έχει αρχίσει.

Μουσικά δρώμενα, συναυλίες, σεμινάρια και jam session με καλλιτέχνες από την Ευρώπη και την Αμερική με διεθνή αναγνώριση και σπουδαίους μουσικούς από την περιοχή, υπόσχονται να προσφέρουν εξαιρετικές στιγμές σε όσους αγαπούν την καλή μουσική.

Το βράδυ της Τετάρτης, 4 του Σεπτέμβρη, οι μουσικοί του φεστιβάλ μαζεύονται στην καρδιά της πόλης στο ξενοδοχείο «Ερμιόνιον». «Τζαζάρουν» και «τζαμάρουν», δίνοντας μια πρόγευση  για όσα θα ακολουθήσουν.

Η φθινοπωρινή γιορτή  της μουσικής ξεκινά την Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη στις 9 το βράδυ, σ’ ένα μαγευτικό υπαίθριο χώρο, το ξύλινο θεατράκι της Κοζάνης.  Μια συναρπαστική μουσική παρέα, οι Act up trio με το Χρήστο Γερμένογλου, το Γιώτη Δαμιανίδη και τον Πέτρο Δαμιανίδη, σηματοδοτούν την ποιοτική χροιά που έχει το φεστιβάλ και προσφέρουν μια μουσική πανδαισία στο ακροατήριο. Στη συνέχεια, ο Jimmy Μαχλής και ο Κώστας Αναστασιάδης με το Diaplous, φέρνουν από το Λος Αντζελες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ένα μαγικό κράμα παραδοσιακών ήχων συνυφασμένων με τζαζ χρώματα.

Οι παραστάσεις της Παρασκευής 6 Σεπτέμβρη, φιλοξενούν το δυναμικό κουαρτέτο της δεξιοτέχνη Βάσως Δημητρίου με τους καταπληκτικούς Μάξιμο Δράκο, Χάρη Χαραλάμπους και Καλλίστρατο Δρακόπουλο. Πιο αργά το βράδυ, τη σκυτάλη παίρνει ο Χρήστος Ραφαηλίδης. Ο Κοζανίτης ταλαντούχος βιμπραφωνίστας αυτή τη φορά έρχεται από τη Νέα Υόρκη με τον διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Eκτορ Μαρτινιόν και τις ..ξένες υποθέσεις του, τον Παναγιώτη Ανδρέου και τον Μαουρίσιο Χερρέρα και με έξοχο τρόπο προσδίδουν στο φεστιβάλ μια latin λάμψη.

Το Σάββατο 7 του Σεπτέμβρη, η Κοζάνη δείχνει το πιο τζαζ της πρόσωπο, με μια πληθώρα καλλιτεχνών κοζανίτικης καταγωγής.

Στην αρχή της βραδιάς, εμφανίζεται ένα πολύ δεμένο σχήμα εξαιρετικών μουσικών, το Apopsis Trio των Γιώργου Τζούκα, Λάκη Τζήμκα και Μανώλη Κουτσονάνου, συνοδεύοντας τη σπάνια φωνή της Νατάσσας Mare Mουμτζίδου. Στη συνέχεια εμφανίζεται ο ευρηματικός μπασίστας Γιώτης Κιουρτσόγλου με τον Ισραηλινό Λίορ Γιεκουτιέλι και τον Ελβετό Μαρκ ¢λμπχιρ, οι οποίοι με τους Exit κλείνουν την αυλαία του πρώτου φεστιβάλ τζαζ, με την ελπίδα και την υπόσχεση ότι, για λίγες μέρες κάθε χρόνο, θα φωτίζει τα φθινοπωριάτικα βράδια της πόλης.

Οι Φίλοι της τζαζ στην Κοζάνη, εθελοντές του πολιτισμού, εραστές της μουσικής, εύχονται καλή διασκέδαση σε όλους όσους θα συμμετέχουν.

Για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ Τζαζ της Κοζάνης και τους μουσικούς, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.kozanijazzfestival.gr/

Τιμές προπώλησης εισιτηρίων (κεντρική πλατεία & στο site)

Ημερήσιο : 10 ευρώ (φοιτητές,μαθητές, άνεργοι 6 ευρώ)
Τριήμερο  : 25 ευρώ  (φοιτητές,μαθητές, άνεργοι 15 ευρώ)

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.