Αναμένεται χειμώνας βαρύς – Τα προγνωστικά

Πολλές είναι οι πιθανότητες σύμφωνα με τα πρώτα μακροπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία, που αναλύουν οι μετεωρολόγοι, για έναν πολύ κρύο χειμώνα φέτος στη χώρα μας αλλά και την Ευρώπη γενικότερα. Τονίζουμε πως είναι ένα πιθανό σενάριο με βάση τα πρώτα στοιχεία.

Οι χιονοπτώσεις σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, θα είναι πιο πολλές σε σχέση με άλλες χρονιές ενώ το ίδιο θα ισχύσει και από πλευράς βροχών. Αυτό αυτό αναφέρει σε μέσες άκρες, το greek-weather.gr  μιας και από τώρα δεν είναι δυνατόν και δεν υπάρχουν τα μέσα για να γίνει μία τόσο ακριβής μακροπρόθεσμη πρόγνωση καιρού.

Το site πρόγνωσης καιρού δίνει μία πρώτη γεύση με προγνωστικά στοιχεία για το φετινό χειμώνα. Τα στοιχεία μας, λένε οι μετεωρολόγοι, επιμένουν και στο ότι και το Φθινόπωρο πιθανότατα να κυλίσει με πιο ψυχρό ως και κρύο καιρό αλλά και πιο πολλές βροχές και χιόνια στα βουνά μας.

Η βόρεια Ευρώπη κυρίως, θα διανύσει έναν από τους πιο ψυχρούς χειμώνες των τελευταίων ετών, σύμφωνα πάντα με τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία μας, τα οποία επισημαίνουμε πως σε μέσες άκρες και στο σύνολο δείχνουν κάτι τέτοιο να συμβαίνει.

Πάντως και από πλευράς στατιστικής και αν υποθέσουμε πως τα τελευταία 6 με 7 χρόνια οι Χειμώνες στη χώρα μας είναι πιο θερμοί και ξηροί από παλιότερες δεκαετίες όπως για παράδειγμα τη δεκαετία του 80′, θα δούμε πως τα επόμενα χρόνια, οι πιθανότητες για έχουμε πολύ πιο ψυχρούς Χειμώνες αυξάνονται. Στο παρελθόν ένα τέτοιο σενάριο έχει επαληθευτεί για αρκετές περιοχές όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του υπόλοιπου κόσμου.

Δεν πιστεύουμε πως κάποια κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει τόσο πολύ το καιρό του πλανήτη μας, που κυλάει πολύ φυσιολογικά θα λέγαμε, μιας που και από αναφορές αρχαίων χρόνων, είχαν καταγραφεί ακραία φαινόμενα, τα οποία όμως τώρα κάποιοι τα ρίχνουν ότι οφείλονται στη κλιματική αλλαγή που εμείς προκαλέσαμε. Εμείς σαν άνθρωποι επηρεάζουμε κατά ένα μηδαμινό ποσοστό την ίδια τη φύση που εξαιτίας της υπάρχουμε και ζούμε.

Το πρώτο λόγο πάντως για όλα αυτά, έχει η ίδια η φύση και κανείς δεν μπορεί ποτέ να προβλέψει με ακρίβεια τα σχέδια της τόσο για το κοντινό όσο και για το μακρινό μέλλον. Εμείς σας ξανατονίζουμε, ότι κάνουμε μία προσπάθεια για να σας δώσουμε μία γενική εικόνα για το πως ενδέχεται και πιθανολογείται να κυλίσει ο ερχόμενος Χειμώνας στη χώρα μας, με βάση ορισμένα γενικά προγνωστικά μας στοιχεία.

Από εκεί και πέρα, θα σας ενημερώνουμε κατά καιρούς με άρθρα μας, έτσι ώστε να σας κρατάμε όσο πιο καλά και έγκυρα ενημερωμένους γίνεται.

briefingnews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.