Στην Εράτυρα η 25η Αιμοδοσία του ΣΕΑ ΚοζάνηςΤην Κυριακή 25 Αυγούστου 2013 και  ΩΡΑ 09:30-14:00 (προσέλευση ως 13:30) στο περιφερειακό Ιατρείο Εράτυρας διοργανώνεται η 25 η  Αιμοδοσία του Σ.Ε.Α. Κοζάνης, με αφορμή το Διήμερο Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού  των τοπικών  Συλλόγων Εράτυρας με το τμήμα Αιμοδοσίας του ¨Μαμάτσειου¨  Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης.  

Καλούμε όλους τους φίλους και τα μέλη των Συλλόγων της Εράτυρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής να δείξουν ευαισθησία και αίσθημα αλληλεγγύης για τους ανθρώπους που υποφέρουν, να δώσουν Ζωή από τη Ζωή τους.

Όλοι επιθυμούμε να υπάρχουν μονάδες αίματος αλλά οι ίδιοι δεν έχουμε δώσει ή το σκεφτόμαστε .

Όλοι αναθεματίζουμε όταν κάποιος δικός μας χρειάζεται Αίμα ή πληροφορούμαστε ότι  οι πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς ταλαιπωρούνται…  από την έλλειψη αίματος, αλλά εμείς το σκεφτόμαστε ακόμα. Ποιοι άραγε θα βοηθήσουν;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ή να κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε ότι η Αιμοδοσία αποτελεί το πολυτιμότερο δώρο Ζωής για κάποιον ο οποίος έχει απόλυτη ανάγκη από μετάγγιση Αίματος.

Απαραίτητες προϋποθέσεις κατά την προσέλευση  στην αιμοδοσία του υποψήφιου Εθελοντή αιμοδότη για προσφορά αίματος είναι:

1.Να  αισθάνεστε καλά
2.Να είστε ξεκούραστοι
3.Να έχετε κοιμηθεί την προηγούμενη ημέρα 6-7 ώρες τουλάχιστον.
* Να υπενθυμίσουμε ότι:
* Τρώμε πρωινό πριν Αιμοδοτήσουμε.
* Δεν πίνουμε αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα
* Δεν παίρνουμε ασπιρίνες εκτός και αν είναι απαραίτητο, οπότε δεν Αιμοδοτούμε.
* Δηλώνουμε στο Γιατρό αιμοδοσίας ποια φάρμακα παίρνουμε.
* ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ μας Ταυτότητα ή θυμόμαστε τον Αριθμό Ταυτότητας.
* (Ανακοινώσεις, πρόγραμμα των επόμενων Αιμοδοσιών – Ενημέρωση για δωρεά Αιμοπεταλίων, Μυελού των Οστών, Ιστών και Οργάνων αλλά και Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (Βλαστοκυττάρων), στα γραφεία του συλλόγου μας  Παύλου Χαρίση 23, Φαξ-τηλ:.2461040575 κινητό: 6977337561 και στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση, www.seakozanis.gr)

ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ- ΧΑΡΙΣΕ  ΖΩΗ

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος                                 Η Γ. Γραμματέας
Τσαουσίδης Θεόδωρος                      Μιμηλίδου Ευτυχία

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.