Παίδες για… φίλημα – Στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ η Ελλάδα!



Η Εθνική ομάδα παίδων συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία στο Ευρωμπάσκετ του Κιέβου, επικράτησε 42-38 της Γαλλίας στον πρώτο προημιτελικό και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην τετράδα. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Σερβία η οποία συνέτριψε με 76-50 την Γερμανία.

Το άγχος “λύγισε” για 30 λεπτά τα παιδιά του Μάνου Μανουσέλη αλλά στο τέλος κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι με τους Γάλλους, μιμήθηκαν τους άντρες που το έχουν κάνει ουκ ολίγες φορές, και θα αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό την Σερβία.

Οι Έλληνες κυνηγούσαν σε όλο το ματς την Γαλλία και στα τρία πρώτα δεκάλεπτα το μόνο που κατάφεραν ήταν να μην επιτρέψουν στην αντιπαλό τους να ξεφύγει με διψήφιες διαφορές.

Στην αρχή του τρίτου η Γαλλία πήρε το +10 (15-25) αλλά μέχρι την ολοκλήρωσή του οι παίκτες του Μανουσέλη είχαν μειώσει στους 3.

8.38 πριν τη λήξη του αγώνα η Εθνική πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (31-30), η Γαλλία απάντησε και το ματς πήρε χαρακτήρα θρίλερ.

Η Εθνική έχασε την ευκαιρία να καθαρίσει το ματς όταν ο Χαραλαμπόπουλος (κορυφαίος της σκόρερ με 14 πόντους) αστόχησε 29 δεύτερα πριν το τέλος με το σκορ στο 40-38.

Η Γαλλία είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση αλλά ο Λεμπέφ αστόχησε και έτσι με δύο βολές του Χαραλαμπόπουλου διαμορφώθηκε το τελικό 42-38 που σφράγισε την πρόκριση της Ελλάδα στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 7-10, 13-20, 27-30, 42-38

Ελλάδα: Κονιάρης 8 (2/3 τρίποντα), Ντουτζίδης, Καμάρας, Φλιώνης 2, Μιχαλούτσος 4, Πεφάνης, Σκουλίδας 4 (8ριμπάουντ), Φραγκιαδάκης, Μουράτος 2, Παπαγιάννης 8 (4/15 σουτ, 13ριμπάουντ), Χαραλαμπόπουλος 14 (5/10 σουτ, 6ριμπάουντ)

newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.