Λουκέτο σε 118 σχολεία από Σεπτέμβριο – Διαβάστε ποια σχολεία κλείνουν στη Δ. Μακεδονία



Νέος γύρος ταλαιπωρίας περιμένει γονείς και μαθητές από τη νέα σχολική χρονιά, καθώς με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου καταργούνται και συγχωνεύονται δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία σε όλη την επικράτεια.

Από τον Σεπτέμβριο μπαίνει λουκέτο σε 118 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία (31 δημοτικά και 87 νηπιαγωγεία), ενώ συγχωνεύονται 17 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία.

Παράλληλα, υποβιβάζονται σε θέσεις πέντε νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία, ενώ προάγονται δύο δημοτικά, στα οποία όμως δεν θα δοθούν επιπλέον οργανικές θέσεις μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής των κτηρίων, οπότε και θα επαναπροσδιοριστεί η οργανικότητα των σχολικών μονάδων με βάση τους μαθητές που θα φοιτήσουν εκεί.

Εκτός όμως από τις καταργήσεις, το υπουργείο φαίνεται ότι προχωρά και στην ίδρυση τριών δημοτικών και δύο νηπιαγωγείων, τα οποία θα επανδρώσει με εκπαιδευτικούς, όταν τελικά λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

zougla.gr
το είδαμε στο vetonews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.