Κοζάνη: Ουρές στα Κ.Ε.Π. για φθηνές διακοπές!



Της Βάσως Σάφη από τον Πρωινό Λόγο:

Με κύριο χαρακτηριστικό την τεράστια ανταπόκριση του κόσμου, που σχημάτιζε ουρές χθες το πρωί έξω από τα Κ.Ε.Π. προκειμένου να προμηθευτεί τα «μαγικά χαρτάκια» φθηνών διακοπών, ξεκίνησε χθες Πανελλαδικά αλλά και στην Κοζάνη, η εφαρμογή του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Ο κόσμος (και τοπικά) φάνηκε πως ήταν ενημερωμένος, είχε κάνει ήδη τις κρατήσεις του σε καταλύματα (όπως αυτά ανακοινώθηκαν στις αρχές της εβδομάδας στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Τ.) και με την πρώτη ημέρα διάθεσης των δελτίων τουρισμού, έσπευσε στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών προκειμένου να προλάβει και να είναι στους «τυχερούς» που θα κάνουν φθηνές διακοπές!

«Κόσμος ανεξαρτήτως ηλικίας έρχεται από το πρωί και υποβάλει τα χαρτιά του, με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε να λάβει τα δελτία. Πρώτα πρέπει να έχουν κάνει την κράτηση σε ξενοδοχείο και έπειτα έρχονται στα Κ.Ε.Π. και αφού πληρούν τις προϋποθέσεις λαμβάνουν τα δελτία. Συνολικά θα δοθούν 72.000 εισιτήρια πανελλαδικά τα οποία για την πρώτη φάση του προγράμματος είναι 38.700 (η δεύτερη φάση του προγράμματος θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο 2014 και θα διαρκέσει έως το τέλος Μαΐου του 2014) και δεν υπάρχει κάποιος αριθμός εισιτηρίων για την Κοζάνη, αλλά όποιος προλάβει παίρνει», σημειώνει χαρακτηριστικά μιλώντας στον «Π.Λ.» η διευθύντρια των ΚΕΠ Κοζάνης Ελένη Ντίνα. Η ίδια σημείωσε πως με τον ρυθμό προσέλευσης που υπάρχει τα δελτία θα δοθούν στους ενδιαφερόμενους σε λιγότερο από μια εβδομάδα! Μάλιστα ενδεικτικό ήταν ότι μέσα σε λίγες, μόλις ώρες, από όταν και άνοιξε το σύστημα, δόθηκαν πάνω από 4.000 δελτία πανελλαδικά!

Άνθρωποι κάθε ηλικίας έκαναν ουρές χθες, από νωρίς το πρωί, έξω από τα ΚΕΠ Κοζάνης και οι υπάλληλοι όπως τόνισαν, κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να εξυπηρετήσουν το κοινό (μέχρι και τις 3.30 μ. όπου και λειτουργούν τα ΚΕΠ του Δήμου Κοζάνης). Άνδρες, γυναίκες, αλλά και άτομα τρίτης ηλικίας από την Κοζάνη, έσπευσαν να κάνουν εγκαίρως τις κρατήσεις τους και έλαβαν τα μαγικά χαρτάκια, που θα τους στείλουν σε κάποιο μέρος της Ελλάδας για διακοπές.

Δικαιούχοι του Προγράμματος είναι οι Μόνιμοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα, εν ενεργεία ασφαλισμένοι των Ταμείων που ασφαλίζουν ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες (π.χ. Τ.Ε.Β.Ε. , Τ.Σ.Α. κλπ). Συνταξιούχοι ταμείων, τα οποία ασφαλίζουν ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες (π.χ. Τ.Ε.Β.Ε. , Τ.Σ.Α.) κλπ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διακοπές 6 ημερών σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ όλης της χώρας και μάλιστα σε τιμή που ξεκινά από τα 2 ευρώ (ανά άτομο η διανυκτέρευση). Δικαίωμα στις φτηνές επιδοτούμενες διακοπές έχουν όσοι το ετήσιο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τις 16.000 ευρώ για μεμονωμένους δικαιούχους, τις 28.000 ευρώ για οικογένειες (συν 1.500 ευρώ για κάθε τέκνο) και τις 35.000 για οικογένειες με τρία προστατευόμενα παιδιά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.