Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κοζάνη – Βίντεο



Από το vetonews.gr

Απο τις καλές  συγκεντρώσεις ήταν η σημερινή που πραγματοποιήθηκε στην Κοζανη με την κεντρική πλατεία να ειναι γεμάτη και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης να πλημμυρίζουν απο κόσμο. Ηταν η 24ωρη γενική απεργία που είχε προκυρήξει η ΓΣΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και στην οποιά σμμετειχαν τα μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας. Στην Κοζάνη έγιναν δύο συγκεντρώσεις μιά στην κεντρική πλατεία που οργάνωσε το εργατικό κέντρο και μιά στον κεντρικό πεζόδρομο που οργάνωσε το ΠΑΜΕ.

Οι συγκεντρωμένοι  έδειξαν την αντιθεσή τους στις σχεδιαζόμενες διαθεσιμότητες και απολύσειςπου σχεδιάζει η κυβέρνηση. Ηταν όλοι εκει, οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι στον Δήμο της Κοζάνης οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι δημοτικοί αστυνόμοι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΔΕΗ, δημοσιογράφοι απο την ΕΡΤ και ιδιωτικά μεσα ενημέρωσης και πολλοί εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα.

Το κυρίαρχο σύνθημα που κυριάρχησε ήταν οτι δεν υπάρχει κλάδος της οικονομίας που δεν θίγεται, δεν υπάρχει εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα ή του Δημοσιου τομέα που δεν απειλείται. Ολοι μαζί φώναξαν οτι βάζουμε στην άκρη τον κοινωνικό αυτοματισμό και όλοι μαζί με αλληλεγγύη και ενότητα διαδηλώνουμε ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους, ενἀντια στην διάλυση των ΟΤΑ , των Δημόσιων Υπηρεσιών, της Υγείας, της παιδείας.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.