Σκορδάς σε Ραχήλ Μακρή: «Χρήματα δεν υπάρχουν για το Νομό Κοζάνης»



«Ενδιαφέρεται η κυβέρνηση μεν, δεν υπάρχουν χρήματα δε, υπάρχει βούληση για στήριξη της γούνας», αλλά μόνο στα λόγια… Αυτή ήταν η απάντηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Σκορδά στην επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή για τη μη χρηματοδότηση των τοπικών ολοκληρωμένων προγραμμάτων γούνας του Ν. Κοζάνης, με αφορμή την επιστολή που απέστειλε το ΕΒΕ Κοζάνης για την εξοικονόμηση πόρων από το Εθνικό αποθεματικό Απρόβλεπτων ολοκληρωμένων προγραμμάτων.

Η κ. Μακρή κατά την ανάπτυξη της ερώτησης της κάλεσε τον Υπουργό να βρεί τη χρυσή τομή για την χρηματοδότηση των προγραμμάτων, ώστε να αντιμετωπιστεί έστω και κατ’ ελάχιστο η ανεργία, να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα ο κλάδος της γούνας σε μια περιοχή, όπως το Βόιο που έχει υποστεί σοβαρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Σκορδάς όμως από την πλευρά του δήλωσε ότι δεν υπάρχουν  χρήματα και ούτε μπορεί να εξοικονομήσει από άλλες δραστηριότητες του προγράμματος, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο ίδιος και οι κυβερνητικοί Βουλευτές που τον στηρίζουν προφανώς δεν έχουν την πολιτική βούληση να αποκατασταθεί η αδικία και ούτε λαμβάνουν υπόψη την πρόταση του ΕΒΕ Κοζάνης, που θα μπορούσε να αποτελέσει μια δίκαιη λύση.

Την ώρα που ο Νομός Κοζάνης αντιμετωπίζει τεράστια ποσοστά ανεργίας στο συνολικό εργατικό δυναμικό και πολύ περισσότερο στους νέους σε ποσοστό ρεκόρ στην Ε.Ε που αγγίζει το 72% σε ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ παρουσιάζουν χαρακτηριστική ανικανότητα στην ορθολογική κατανομή των πόρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας διχάζοντας Δυο νομούς της ίδιας περιφέρειας.

Ο κ Σκορδάς στη δευτερολογία του παραδέχτηκε τις επισημάνσεις της κ. Μακρή, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει τον κλάδο της γούνας. Αυτά όμως παραμένουν λόγια κενού περιεχομένου καθώς οι πράξεις τους περίτρανα αποδεικνύουν το αντίθετο. Η κοροϊδία στο μεγαλείο της.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, του Υπουργείο  Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας  και των εκπροσώπων τους στο Νομό είναι βαρύτατες και οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από εκατοντάδες ανέργους της Κοζάνης αφού  δεν φρόντισαν να εντάξουν τα τοπικά ολοκληρωμένα προγράμματα στην χρηματοδότηση και  μετά από 14 μήνες «θυμήθηκαν» να ενημερώσουν ότι μόνο η περιοχή δεν δικαιούται ενίσχυση στον κλάδο της γούνας.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε τους υπεύθυνους να εφαρμόσουν  την πρόταση του ΕΒΕ Κοζάνης και να εξοικονομήσουν κεφάλαια από το Εθνικό αποθεματικό Απρόβλεπτων ολοκληρωμένων προγραμμάτων για να μη χαθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία της τοπικής κοινωνίας πρέπει να σταματήσει όχι με λόγια, αλλά με πράξεις.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.