Παν-δυτικομακεδονικό συλλαλητήριο απόψε στην Κοζάνη



Με το μεγάλο παν-δυτικομακεδονικό συλλαλητήριο που θα διοργανωθεί σήμερα το απόγευμα στις 7 μ.μ., μαζί με συναυλία, στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, οι εργαζόμενοι στους Δήμους της περιοχής, μαζί με καθηγητές της ΕΛΜΕ και όχι μόνο κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα χιλιάδες συναδέλφους τους. Παράλληλα, σημαντική ήταν η συμμετοχή στη χθεσινή 24ωρη απεργία που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων του Δήμου Κοζάνης, ενώ να σημειωθεί πως χθες, Πέμπτη, αποφασίστηκε κατάληψη και στο δημαρχείο του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

«Ζώντας τα τελευταία χρόνια μια διαρκή υποβάθμιση της ζωής μας, σε όλα τα επίπεδα, με την κρίση στους θεσμούς να παίρνει καθημερινά νέες διαστάσεις, την οικονομική ανέχεια και την ανεργία να γίνονται συνώνυμα της καθημερινότητάς  μας, θέλουμε να απευθύνουμε ένα μήνυμα, έξω από κόμματα και παρατάξεις, σε μια προσπάθεια η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη ανάμεσά μας, να βάλει φραγμό στον ξύλινο λόγο των πολιτικών, στα άδικα και εξοντωτικά μέτρα που εφαρμόστηκαν, με την πεποίθηση ότι, η δική μας μαζική αντίδραση θα αποτελέσει την απαρχή για την αναθεώρηση της στάσης των ανθρώπων, στα χέρια των οποίων δυστυχώς, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αφήσαμε έρμαια τις ζωές μας.

Μαζευόμαστε για να απαιτήσουμε το δικαίωμα να ανασάνουμε, πολίτες αυτής της πόλης  αλλά και συνάνθρωποί μας, που ένιωσαν την ανάγκη και το χρέος να ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας, που καταπιέζονται εδώ και χρόνια από δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα, ανεργία, φτώχια, εξαθλίωση, με επιδίωξη σώζωντας  την αξιοπρέπειά μας, να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ: ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ, ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ, ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ, ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/7/2013 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ 19:00»

Δήμος Βοϊου: Ο αγώνας των εργαζομένων είναι αγώνας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών

«Η νέα επίθεση που δέχεται η τοπική αυτοδιοίκηση, με την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, είναι η συνέχεια μιας ενορχηστρωμένης προσπάθειας απαξίωσής της που η κυβέρνηση εκτελεί κατά γράμμα υπηρετώντας τις απαιτήσεις της τρόικα

Κοιτώντας μόνο αριθμούς και όχι υποχρεώσεις των Δήμων προς τους πολίτες, δείχνει με το δάχτυλο χιλιάδες εργαζομένους τους οποίους στέλνει στην μεγάλη ουρά των ανέργων που ίδια έχει δημιουργήσει.

Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας δημιουργεί μια σειρά προβλημάτων τα οποία υποχρεωνόμαστε σαν Δήμοι να καλύψουμε με άλλους υπαλλήλους οι οποίοι όμως δεν υπάρχουν.

Οι σχολικοί φύλακες αφήνουν στο έλεος των ασυνείδητων τα δημόσια εκπαιδευτήρια της χώρας τις καταστροφές των οποίων θα κληθούμε πάλι ως Δήμοι να επιδιορθώνουμε από χρήματα τα οποία επίσης δεν υπάρχουν.

Και αυτά σίγουρα είναι μόνο η αρχή, μιας και κατά την άποψη της κεντρικής κυβέρνησης οι εκατοντάδες αρμοδιότητες που έχει φορτώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να εκτελεστούν και χωρίς πόρους, αλλά και χωρίς υπαλλήλους.

Ο αγώνας των εργαζομένων δεν είναι απλώς αγώνας μιας συντεχνίας. Είναι αγώνας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι αγώνας όλων των τοπικών κοινωνιών που θα υποστούν τις συνέπειες των επιλογών της κυβέρνησης».

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.