Δήλωση Ευγενίας Ουζουνίδου για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης



Η επέλαση στα τελευταία εναπομείναντα δικαιώματα  των απασχολουμένων είναι συνεχής και ανελέητη.

Η ανίερη συγκυβέρνηση του δικομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, φέρνει τώρα νέο νομοσχέδιο οδοστρωτήρα και κλιμακώνει την επίθεση στο εισόδημα, τις εργασιακές σχέσεις, την παιδεία, την τοπική αυτοδιοίκηση και την υγεία-πρόνοια.

Η συγκυβέρνηση των μνημονίων, χωρίς κανέναν διάλογο και συζήτηση με τους εργαζόμενους και την κοινωνία, ανακοίνωσε μες τα μαύρα μεσάνυχτα το μακελειό στην εκπαίδευση, χάριν της εκπλήρωσης των μνημονιακών δεσμεύσεων, ξεχνώντας τις προηγούμενες διαβεβαιώσεις της απέναντι στον ελληνικό λαό. Με μια απλή υπουργική απόφαση θα μπορεί η κυβέρνηση εφεξής να καταργεί οργανισμούς, να απολύσει χιλιάδες εργαζομένους και την ίδια ώρα να υποκρίνεται ότι τάχα σώζει τον ελληνικό λαό.

Καταργεί ουσιαστικά τη δημόσια δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση, με την κατάργηση 52 ειδικοτήτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Οδηγεί τους  καθηγητές  στη διαθεσιμότητα από τις 22 Ιουλίου, εξαιρώντας τους ανάπηρους και τους έχοντες εξαρτώμενο μέλος ανάπηρο, καθώς και τους κατόχους  μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών που θα καταλάβουν προσωπογείς διοικητικές θέσεις. Ένα ακόμη πλήγμα στη λαϊκή οικογένεια. Μία ακόμη αφαίρεση συνταγματικού δικαιώματος. Ποιος θα αναλάβει την επαγγελματική εκπαίδευση αν όχι το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο που ορέγεται τα δημόσια αγαθά, την ιδιωτικοποίηση συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών όπως είναι η πρόσβαση στην εκπαίδευση .

Καταργεί την ειδικότητα των σχολικών φυλάκων τους οποίους επίσης οδηγεί στη διαθεσιμότητα.. Δεν μιλάμε πλέον προάσπιση  ποιότητας ζωής, μιλάμε για προάσπιση επιβίωσης.

Η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας θα έχει ολέθρια αποτελέσματα τόσο στα έσοδα των ΟΤΑ όσο και στις παρεχόμενες αστυνομίες.

Παράλληλα προωθεί την κατάργηση του ήδη σημερινού πετσοκομμένου κατώτατου μισθού και στρώνει το χαλί σε νέα μέτρα όπως η κατάργηση των περιορισμών στις μαζικές απολύσεις, και διαλύει υπηρεσίες και δομές που συνδέονται με κοινωνικές ανάγκες.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι αναγκαία η ανάπτυξη ενός ισχυρού αγωνιστικού εργατικού λαϊκού κινήματος, με καθοριστική την εμπλοκή του λαϊκού παράγοντα, ως την αναγκαία συνθήκη για την συγκρότηση ενός κοινωνικοπολιτικού ρεύματος μάχης, ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης.

Δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στις απολύσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση, στην υποβάθμιση και διάλυση της Εκπαίδευσης και του Δημοσίου Τομέα και υπογραμμίζουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό όσων αγωνίζονται μέχρι την τελική νίκη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.