Βιωματικό Εργαστήριο: «Βιώνοντας το στίγμα στην εποχή της κρίσης» – «Η υγεία σε εποχή κρίσης»



Ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων-Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας, η ΑΡΣΙΣ- Κοζάνης και το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης, με την υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης και Εφαρμογής του Ψυχοδράματος-Συμεωνίδου Σοφία, στο πλαίσιο του 3ου φεστιβάλ «Κόντρα στο Ρατσισμό και στον Κοινωνικό Αποκλεισμό» διοργανώνουν το Σάββατο 29 Ιουνίου και ώρα 17:30-20:00, στο Δημοτικό Σχολείο Χαρίσιος Μούκας, το βιωματικό εργαστήριο:

«Βιώνοντας το στίγμα στην εποχή της κρίσης».
«Η υγεία σε εποχή κρίσης»

Το εργαστήριο αποτελεί μια βιωματική εμπειρία για τους συμμετέχοντες/ουσες που στόχο έχει την διαπραγμάτευση και το βίωμα της έννοιας του στίγματος στη ψυχική υγεία για την διαχείριση του σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ποιες οι διαστάσεις του φαινομένου σήμερα;
Ποιές οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης;
Ποιοί άνθρωποι πλήττονται, σήμερα, περισσότερο;
Τί νιώθουμε εμείς;
Τί κάνουμε εμείς;

Είναι τα θέματα που θα αναδείξει το εργαστήριο, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο και την φιλοσοφία του ψυχοδράματος, η οποία χρησιμοποιεί τη δράση και την εκδραμάτιση στην ατομική και ομαδική διαδικασία, για να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν τη σχέση με τον εαυτό τους και τις σχέσεις με τους γύρω τους, εμβαθύνοντας σε διαφορετικά αντικείμενα και θεματικές προσανατολισμένα σε προσωπικά και κοινωνικά ζητήματα.

Το εργαστήριο θα είναι ανοιχτό στο ευρύτερο κοινό αλλά και σε εξειδικευμένες ομάδες όπως γονείς, φοιτητές/τριες, επαγγελματίες στους τομείς των Κοινωνικών Υπηρεσιών, της Ψυχικής Υγείας, Παιδαγωγούς, Εκπαιδευτικούς, Καλλιτέχνες κ.ά.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 6987920929 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση sek.dyma@gmail.com.
Περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Μελέτης και Εφαρμογής του Ψυχοδράματος-Συμεωνίδου Σοφία, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.psychodramathes.gr

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.