Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης καταδίκασε το κλείσιμο της ΕΡΤ



Το αιφνιδιαστικό και βίαιο κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, και ο πρωτοφανής τρόπος με τον οποίο έγινε , η αμφιβόλου νομιμότητας Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου την συνυπογραφή της οποίας αρνούνται μέλη του, η δεδομένη και κατηγορηματική αντίθεση δύο κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση να την υπερψηφίσουν όταν έλθει για συζήτηση στην Βουλή, βρίσκει σύσσωμο αντίθετο το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης και τους πολίτες του Δήμου αφού:

Αποτελεί πλήγμα για την Δημοκρατία του τόπου μας γιατί η λειτουργία της προϋποθέτει την σωστή ενημέρωση. Ο πλουραλισμός και η υπεύθυνη ενημέρωση πλήττονται βίαια με την κατάργηση της ΕΡΤ, του δημοσίου φορέα ενημέρωσης του απανταχού Ελληνισμού.

Αναδεικνύει για άλλη μια φορά το αδιέξοδο και τυφλό των οριζοντίων επιλογών που επανειλημμένα έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια οι πολίτες και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναδεικνύοντας την Ελλάδα στην μοναδική ίσως χώρα στην Ευρώπη χωρίς Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, ανεπηρέαστη απ’ τα κάθε είδους επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αποδυναμώνει για μια ακόμη φορά την Περιφέρεια της πατρίδας μας αφού οι περιφερειακοί σταθμοί, η ΕΡΑ Κοζάνης , πέρα απ’ την σημαντική συμβολή τους στην τοπική ενημέρωση αποτελούν και έναν μόνιμο δίαυλο ανάδειξης των  επιτευγμάτων και των προβλημάτων της προς το κέντρο συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου.

Για τους λόγους αυτούς καλεί τον Πρωθυπουργό να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή του αυτή, και δηλώνει την απερίφραστη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων.

Καλεί τους πολίτες του Δήμου Κοζάνης να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις για την στήριξη του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της πατρίδας μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.