Κοζάνη: Με την απειλή του λουκέτου οι φαρμακοποιοί



Από τον Πρωινό Λόγο

Υπό την απειλή των «κατασχετηρίων» οι φαρμακοποιοί ζητούν τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ εκφράζονται φόβοι για περισσότερα από 680 λουκέτα, πανελλαδικά, μέσα στον Ιούνιο λπογω των καθυστερήσεων. Οι φαρμακοποιοί επιρρίπτουν τις ευθύνες στον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος, όπως καταγγέλλουν, παραμένει ασυνεπής προς τις πληρωμές του. «Η κατάσταση είναι “ασφυκτική” για χιλιάδες πλέον φαρμακοποιούς που αδυνατούν το τελευταίο διάστημα να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις τους» τονίζουν.

Από τη συνάντηση που είχαν με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί αναφέρουν ότι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν.

Η πρόταση των εκπροσώπων του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου ήταν μέχρι τα τέλη του Ιουνίου να έχουν εξοφληθεί ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος. Ακόμη ζήτησαν να καθορισθεί σταθερή ημερομηνία πληρωμών κάθε μήνα, όπως προβλέπουν οι νόμοι και η συλλογική σύμβαση.

Μάλιστα μιλώντας στον «Π.Λ.» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης Στέργιος Βελονάς, επεσήμανε ότι οι κατασχέσεις πλέον έχουν αρχίσει να «χτυπούν» και την «πόρτα» των φαρμακοποιών της Κοζάνης, μιας και σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις έχουν πάει ήδη ειδοποιητήρια για κατάσχεση, ενώ οι φαρμακοποιοί ζητούν να πληρωθούν άμεσα τα χρωστούμενα. Μας πλήρωσαν και για τον Ιανουάριο και μας χρωστούν Φεβρουάριο, Μάρτιο κ.ο.κ. Αναμένουμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα να πληρωθούμε, ενώ πάρα πολλά φαρμακεία αντιμετωπίζουν πρόβλημα και έχουν πάει κατασχετήρια».

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των υπολοίπων ταμείων ζήτησαν να ξεπερασθούν οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που έχουν ως αποτέλεσμα να μην προχωρούν οι πληρωμές και τα χρήματα ενώ υπάρχουν, λιμνάζουν στα ταμεία του κράτους.

Σε τοπικό επίπεδο η κατάσταση εντείνεται περισσότερο, μιας και υπάρχουν πολλοί ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, λόγω και της ΔΕΗ. «Εμείς δεν θέλουμε να μας φτάνουν στα άκρα, αλλά θα αναγκαστούμε», καταλήγει ο ίδιος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.