Χαμός στο ίντερνετ με το βίντεο της «Γοργόνας» που πρόβαλλε το Animal Planet!



Το γνωστό κανάλι για την άγρια φύση Animal Planet, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου δύο νεαροί βιντεοσκόπησαν ένα μια γοργόνα πάνω σε έναν βράχο. Είναι όμως πραγματικό το βίντεο ή μήπως … κρύβεται κάτι άλλο από πίσω;

Καταρχάς η υποκριτική ικανότητα των δύο φίλων είναι χειρότερη και από αισθησιακής ταινίας (όπως εύστοχα αναφέρουν πολλοί χρήστες του Youtube). Δεύτερον κατά την είσοδο του πλάσματος στο νερό δεν εκτινάσσεται νερό, γεγονός που υποδηλώνει χρήση βίντεο-εφε και μοντάζ. Τρίτον όταν βρίσκεις-ανακαλύπτεις κάτι περίεργο και θέλεις να το καταγράψεις με την κάμερα δεν γυρνας καθε τόσο για να μας δείξεις τον έκπληκτο φίλο σου και δεν κάνεις παραπάνω από ένα δευτερόλεπτο για να ζουμάρεις στο αντικείμενο, γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί το αντικείμενο να χαθεί.

Βέβαια όλα τα παραπάνω έχουν την εξήγησή τους! Αφού λοιπόν είδαμε το βίντεο, εντοπίσαμε τα τρία παραπάνω στοιχεία που μας οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι το βίντεο όχι μόνο δεν είναι αληθινό, αλλά και κακοφτιαγμένο, οπότε μας έκανε εντύπωση το γεγονός ότι το παρουσίασε το Animal Planet.

Αλλά ύστερα θυμηθήκαμε ένα άλλο περιστατικό όπου ένας επίσημος επιστημονικός φορέας έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με έναν αληθινό μονόκερο. (Μονόκερος καταγράφεται σε κάμερα?).

Έτσι μετα από μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο βρήκαμε ότι το παραπάνω βίντεο είναι κατασκευασμένο από το ίδιο το κανάλι σε μια προσπάθεια προώθησης ενός mockumentary (ντοκυμαντερ-παρωδία) με το όνομα Γοργόνες: Τα νέα στοιχεία, που είναι η συνέχεια του Γοργόνες: Το σώμα εντοπίστηκε.

Έτσι λοιπόν εξηγείται και η κάκιστη ηθοποιία (προφανώς έγινε επίτηδες) αλλά και όλα τα άλλα τα οποία μας κέντρισαν το ενδιαφέρον κατά την πρώτη θέαση του βίντεο.

Προφανώς και δεν ήθελε το Animal Planet να φτιάξει το τέλειο βίντεο και να κοροιδέψει τους θεατές του. Απλά ήθελε ένα βίντεο, αληθοφανές αρκετά για να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου αλλά και αρκετά κακοφτιαγμένο ώστε οι περισσότεροι να αντιληφθούν εν τέλει ότι κάτι δεν πάει καλά και ψάχνοντας να οδηγηθούν στη λύση.

astrikiprovoli.com

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.