Σε φάση ολοκλήρωσης ο βιολογικός καθαρισμός που υλοποιεί η ΔΕΥΑ Κοζάνης στην Λευκοπηγή – Βίντεο



Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται ο βιολογικός καθαρισμός που υλοποιεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κοζάνης στην τοπική κοινότητα Λευκοπηγής. Τον χώρο όπου εκτελούνται οι εργασίες, επισκέφτηκαν ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κοζάνης Νούλα Τουμπουλίδου, συνοδευόμενοι την προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ Γιάννα Γκανάτσα και τους επιβλέποντες μηχανικούς του έργου.  

Ο βιολογικός καθαρισμός θα εξυπηρετεί της τοπικές κοινότητες Λευκοπηγής, Πρωτοχωρίου και Νέου Κλείτου, επιτυγχάνοντας τον καθαρισμό των αστικών λυμάτων, την αντιμετώπιση της ρύπανσης των υδάτινων αποδεκτών και  την ακίνδυνη διάθεση των λυμάτων στο περιβάλλον.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας «το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και είναι μέρος ενός συνολικότερου έργου που αφορά την ευρύτερη περιοχή.

Το σύνολο του έργου που υλοποιείται έρχεται να δώσει λύση σε ένα ζήτημα που ταλάνιζε τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων, αφού δημιουργούσε ιδιαίτερο πρόβλημα οσμών».

Το σύνολο του έργου περιλαμβάνει, πέραν του βιολογικού καθαρισμού, την κατασκευή των δικτύων ακαθάρτων της Λευκοπηγής, των δικτύων ακαθάρτων Πρωτοχωρίου, καθώς και του αγωγού μεταφοράς των ακαθάρτων του Κλείτου, στον  βιολογικό καθαρισμό. Ο προϋπολογισμός του συνόλου των έργων ανέρχεται σε 5.819.327,67 ευρώ, ενώ οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την υλοποίησή του ξεκίνησαν το 2010.

Δείτε το βίντεο:

 

130516_ΣΕ ΦΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΟΠΗΓΗ from Dimos Kozanis on Vimeo.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.