Υπογραφή σύμβασης για την «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Νεάπολης» – Βίντεο



Στην υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Οικισμού Νεάπολης» του Δήμου Βοΐου, προχώρησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΤΕΚ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.»

Το έργο προϋπολογισμού 2εκ. Ευρώ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του ΥΠΕΚΑ και αποτελεί συνέχεια του έργου «Κατασκευή Εξωτερικών Δικτύων Αποχέτευσης  ακαθάρτων οικισμού Νεάπολης και χώρου μετεγκατάστασης σεισμοπλήκτων οικισμών», προϋπολογισμού 1.350.000 Ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας χαρακτήρισε αυτά τα έργα σημαντικά για όλη την Περιφέρεια και την προστασία του περιβάλλοντος, δίνοντας τα εύσημα σε όσους εργάστηκαν προκειμένου να έρθει σε πέρας η όλη διαδικασία, ενώ ευχήθηκε παράλληλα σύντομα να γίνουν τα εγκαίνια του έργου.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης, με τη Δήμαρχο Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, να τονίζει πως το έργο είναι «μείζονος σημασίας για την περιοχή», σημειώνοντας πως πρέπει να επιλεγούν άτομα από το Βόιο για την κατασκευή αλλά και τη λειτουργία του έργου.  Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Γιάννης Σόκουτης, έκανε μια σύντομη αναφορά σε έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια στο Άνω Βόιο.

Τις ευχαριστίες του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης, Γιάννης Κολιός, ζητώντας από τους αρμοδίους όλα να κυλήσουν ομαλά, ενώ από τη μεριά του ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΚΟ, Γιώργος Αμανατίδης, εξήγησε πως είναι σε φάση ωρίμανσης ή ένταξης πολλά ανάλογα έργα σε όλη την περιοχή.

Η συνολική προθεσμία υλοποίησης του έργου έχει ορισθεί στις 720 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης, συμπεριλαμβανομένου χρονικού διαστήματος 12 μηνών για την δοκιμαστική- αποδοτική λειτουργία του έργου.

Παρών στην διαδικασία υπογραφής της σύμβασης ήταν ακόμα οι πρώην Δήμαρχοι Νεάπολης, Δημοσθένης Μαυρίδης και Νίκος Αλμπάνης, ο Πρόεδρος της ΑΝΚΟ, Κυριάκος Μιχαηλίδης, ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών, Κώστας Γρίβας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.