Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης για την επιστράτευση των καθηγητών



Η συγκυβέρνηση με την καταστροφική μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει  πιστά κατ’ εντολή της τρόικας διαλύει τις δομές της κοινωνίας και θυσιάζει τα κοινωνικά αγαθά στο βωμό τους κέρδους των τραπεζιτών και των ολιγαρχών.

Στοχοποιεί επαγγελματικούς κλάδους, τους συκοφαντεί και τους υποβαθμίζει οικονομικά και κοινωνικά, ενώ στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους απαντάει με πολιτική επιστράτευση  και ποινικοποίηση των αγώνων.

Επιλέγει τη σύγκρουση στην περίοδο των εξετάσεων, για να επιβάλει τα αντιδημοκρατικά της σχέδια με αίσθηση αλαζονείας και παντοδυναμίας, εκτιμώντας ότι με την καταστολή μπορεί να επιβάλει το δίκαιο των ισχυρών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης καταγγέλλει τον αυταρχισμό και  την επίδειξη πυγμής της κυβέρνησης, την ποινικοποίηση των αγώνων των καθηγητών και την κατάφωρη παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας .

Αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων των καθηγητών και στηρίζει τον αγώνα τους που είναι αγώνας  για το δημόσιο σχολείο, την εργασία και την αξιοπρέπειά τους, αλλά και αγώνας για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Με ενιαίους, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες οι καθηγητές θα νικήσουν.

Δε θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε!

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.