«Ο κρόκος Κοζάνης και η αειφορική διαχείρισή του» ημερίδα της περιβαλλοντικής ομάδας  γυμνάσιου Κρόκου – Βίντεο



Ημερίδα με θέμα: «Ο κρόκος Κοζάνης και η αειφορική διαχείρισή του» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μάιου, στο Πνευματικό Κέντρο Κρόκου, από την περιβαλλοντική ομάδα του  γυμνάσιου Κρόκου, υπό την αιγίδα του Δήμου Κοζάνης.

Σκοπός της ημερίδας, ήταν η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας για την μελέτη της αειφορικής διαχείρισης του κρόκου Κοζάνης, στο οποίο συμμετείχε το Γυμνάσιο Κρόκου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  

Βασική ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η καθηγήτρια Χημείας Τροφίμων του Α.Π.Θ., κ. Μαρία Τσιμίδου, η οποία ανέλυσε τους τρόπους ενίσχυσης της τοπικής κουλτούρας γύρω από τον κρόκο, έτσι ώστε οι νέοι παραγωγοί, επεξεργαστές και καταναλωτές του δημοφιλούς αυτού φυτού, να γνωρίσουν και να ανακαλύψουν το χρυσάφι της ελληνικής γης που λέγεται κρόκος Κοζάνης.

Δείτε το βίντεο:

 

130513_ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΟΚΟΥ from Dimos Kozanis on Vimeo.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.