Ακατάλληλο το νερό σε Άγιο Δημήτριο και Ρυάκιο!Ακατάλληλο προς πόση είναι το νερό στα χωριά του Αγίου Δημητρίου και του Ρυακίου, σύμφωνα με χθεσινή, επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα η ΔΕΥΑΚ! .Όπως αναφέρεται σχετικά, η αιτία είναι από την ανίχνευση υπέρβασης των ορίων χρωμίου στο νερό των δυο Δημοτικών Διαμερισμάτων, με τη ΔΕΥΑΚ να απαγορεύει τη χρήση νερού για πόση! Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ΔΕΥΑ Κοζάνης, στα πλαίσια συστηματικής παρακολούθησης ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης στο Νέο Καλλικρατικό Δήμο, προέβη σε μια σειρά ελέγχων που καθορίζονται από την οδηγία Υ2/2600/2001 ΚΥΑ όπως τροποποιήθηκε με την ΔΥΓ2/Γ.Π. οικ.38295/22-3-07 ΚΥΑ.

Η οδηγία, επιβάλλει να ελέγχονται και να τηρούνται οι απαιτήσεις (μικροβιολογικές και φυσικοχημικές παράμετροι) που πρέπει να ικανοποιούν τα νερά, που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση.

Συγκεκριμμένα, για τα Τοπικά Διαμερίσματα Αγ. Δημητρίου και Ρυακίου της Δ.Ε. ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ, διαπιστώθηκε και επιβεβαιώθηκε, με επαναληπτικές αναλύσεις, υπέρβαση των ορίων του ολικού Χρωμίου, που αποτελεί μία από τις χημικές παραμέτρους παρακολούθησης της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης. Η επιτρεπτή συγκέντρωση του ολικού χρωμίου σύμφωνα με την ως άνω οδηγία και την εθνική νομοθεσία έχει οριστεί στα 50 μg/l.

Λαμβάνοντας υπόψη την εν λόγω υπέρβαση η ΔΕΥΑ Κοζάνης ανακοινώνει:

–       Απαγορεύει την χρήση νερού για πόση και την περιορίζει μόνον για άλλες οικιακές ανάγκες πλύσιμο λαχανικών, ρούχων και καθαριότητα.

–       Μεριμνά για την ασφαλή και υγιεινή ποιότητα του νερού που θα διαθέσει άμεσα για πόση.

–       Προβαίνει σε διερεύνηση της αιτίας η οποία δημιούργησε το πρόβλημα.

–       Μεριμνά για την εξεύρεση προσωρινής και οριστικής λύσης ώστε να διασφαλιστεί η επάρκεια και η ποιότητα του πόσιμου νερού».

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.