Αποφάσεις επί θεμάτων των Τ.Κ. Καμβουνίων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων – ΒελβεντούΤα θέματα (8) των Τοπικών Κοινοτήτων των Καμβουνίων -Τρανοβάλτου, Μικροβάλτου, Ελάτης, Λαζαράδων- που συζητήθηκαν, καθώς και οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013, έχουν ως εξής:

Α/Α 2.      Περί χορήγησης 4ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Συντήρηση ποδοσφαιρικού γηπέδου στην Τ.Κ. Ελάτης».
Απόφαση: Λόγω αστοχίας του χλοοτάπητα του γηπέδου, δόθηκε στον εργολάβο νέα παράταση μέχρι 30 Αυγούστου 2013 για να γίνει επανασπορά και συντήρηση, ώστε το γήπεδο της Ελάτης να είναι έτοιμο για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014.
Α/Α 3.      Αποδοχή και επικαιροποίηση μελέτης του έργου «Αντιπλημμυρικά έργα στην Τ.Κ. Τρανοβάλτου».
ΑΠ. Έγινε αποδοχή της επικαιροποιημένης μελέτης που αφορά την επέκταση της κλειστής αντιπλημμυρικής τάφρου στο Τρανόβαλτο, προϋπολογισμού έργου 370.000 € που θα προταθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ.
Α/Α 5.      Αποδοχή μελέτης με τίτλο «Εξωτερικά δίκτυα λυμάτων και Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων οικισμών Τρανοβάλτου – Μικροβάλτου – Λαζαράδων».
Α/Α 13.  Περί υποβολής πρότασης για την υλοποίηση της πράξης «Εξωτερικά δίκτυα λυμάτων και Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων οικισμών Τρανοβάλτου – Μικροβάλτου – Λαζαράδων».
ΑΠ. Η απόφαση για τα δυο παρεμφερή θέματα 5&13, αφορά την αποδοχή μελέτης για την κατασκευή Βιολογικού Καθαρισμού των οικισμών Τρανοβάλτου – Μικροβάλτου – Λαζαράδων και την υποβολή για ένταξη και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 3.400.000 € και στη σκοπιμότητα του έργου συνετέλεσε το γεγονός ότι τα λύματα χύνονται στις λίμνες Ιλαρίωνα και Πολυφύτου, από όπου υδρεύεται η πόλη της Θεσσαλονίκης.
Α/Α 10.  Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου με τίτλο «Εκούσιος Αναδασμός τμήματος Β΄ Λαζαράδων στη Τ.Κ. Τρανοβάλτου Δήμου Σερβίων – Βελβεντού».
ΑΠ. Θετική γνωμοδότηση για ένα τυπικό ζήτημα, αφού η Β’ φάση του αναδασμού των Λαζαράδων έχει ολοκληρωθεί.
Α/Α 19.  Έγκριση δαπάνης για την πιστοποίηση φυσικοχημικών ιδιοτήτων μαρμάρων Τρανοβάλτου.
ΑΠ. Αναδείχτηκε για μια ακόμη φορά το πρόβλημα που έχουν οι παραγωγοί μαρμάρου του Τρανοβάλτου, αφού λόγω των προβλημάτων αδειοδότησης το προϊόν τους δεν είναι πιστοποιημένο κατά ΕΛΟΤ, με συνέπεια να μην συμπεριλαμβάνεται στα προτεινόμενα υλικά σε δημόσια έργα που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, όπως αυτού ακόμη και του Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων, όπου προτεινόμενο είναι το μάρμαρο Βεροίας!
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η χρηματοδότηση της πρώτης φάσης της δαπάνης από 4.900 € πλέον ΦΠΑ  για τη γενική πιστοποίηση των φυσικοχημικών ιδιοτήτων του μαρμάρου Τρανοβάλτου, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσει από κάθε παραγωγό μαρμάρου νέα ατομική πιστοποίηση κατά ΕΛΟΤ, γεγονός που καθιστά χρονοβόρα τη διαδικασία, σε συνδυασμό με το θέμα των αδειοδοτήσεων.
Για το πρόβλημα των αδειοδοτήσεων το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια κινητικότητα, με συμμετοχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, που δίνει κάποιες ελπίδες για επίλυση του τεράστιου προβλήματος.
Α/Α 34.  Περί έγκρισης καυσοξύλευσης για τις ανάγκες των μονίμων κατοίκων των Τ.Κ. Μεταξά, Λιβαδερού, Τρανοβάλτου, Μικροβάλτου, Καστανιάς και Πλατανορέματος.
ΑΠ. Έγινε τροποποίηση του θέματος και αντί «έγκρισης καυσοξύλευσης», αποφασίστηκε να αποσταλεί αίτημα στη Δασική Υπηρεσία για μελέτη καυσοξύλευσης κατά περίπτωση, στις ως άνω τοπικές κοινότητες.  
Α/Α 35.  Εκμίσθωση βοσκοτόπου στην Τ.Κ. Μικροβάλτου.
Απ. Το θέμα, που αφορά την αίτηση της Θεοδώρας Γιαννάκη-Χαμπίδου για εκμίσθωση βοσκότοπου 1000 στρ., αναβλήθηκε επειδή δεν είχε κατατεθεί σχετική εισήγηση από το Τοπικό Συμβούλιο Μικροβάλτου.

Γιώργος Μαστρ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.