Δήμος Βοΐου: Στα σπίτια των κατοίκων οι 300 πρώτοι κάδοι οικιακής κομποστοποίησηςΟι πρώτοι 300 κάδοι Οικιακής Κομποστοποίσης διανεμήθηκαν την Τρίτη 16 Απριλίου από το Δήμο Βοΐου, στους κατοίκους της Σιάτιστας και της Γαλατινής οι οποίοι κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη τοπικού δικτύου χουμοποίησης- κομποστοποίησης οργανικών απορριμμάτων» το οποίο υλοποιεί η Υπηρεσία Καθαριότητας.

Οι κάδοι αυτοί αποτελούν την πρώτη παρτίδα των συνολικά 500 που θα δοθούν σε όλο το Δήμο τις επόμενες ημέρες, αναπτύσσοντας έτσι πλήρως το πρόγραμμα ύψους 297.000 Ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο – «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015».  

Οι κάδοι αυτοί είναι χωρητικότητας 80 λίτρων ο καθένας και στοχεύουν στο να υπάρξει μια διαφορετική διαχείριση των απορριμμάτων στο Βόιο που θα συμβάλλει τόσο στον οικονομικό όσο φυσικά και στον περιβαλλοντικό τομέα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.