Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης: Προτροπές προς τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς



Η Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζει τον Ν 4039/2012 που αφορά στα ζώα συντροφιάς Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες να φροντίσουν για την ηλεκτρονική σήμανσή τους, καθώς και την έκδοση διαβατηρίου και βιβλιαρίου υγείας (δεν εξαιρούνται οι κυνηγητικοί σκύλοι).

Οι ιδιοκτήτες:

Θα πρέπει να φροντίζουν για την καθαριότητα του χώρου (ειδικές σακούλες κ.λ.π), όταν συνοδεύουν το ζώο τους σε κοινόχρηστες τοποθεσίες,  όπως επίσης και να κρατούν τον σκύλο δεμένο και σε μικρή απόσταση.

Να φροντίζουν για την ευζωία των ζώων τους (καλές συνθήκες διαβίωσης, καθαρό νερό, φαγητό κ.λ.π).

Επίσης

Απαγορεύεται η πώληση ζώων συντροφιάς σε ηλικία μικρότερη των οκτώ(8) εβδομάδων.

Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση ζώων σε τσίρκο, κυνομαχίες, υπαίθριες δημόσιες εκθέσεις με σκοπό το οικονομικό όφελος .

Δεν απαγορεύεται η παροχή νερού και τροφής σε αδέσποτα από φιλόζωους πολίτες υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής.

Εξαιρούνται τα ενυδρεία τα καταστήματα πώλησης ζώων, τα κέντρα περίθαλψης άγριας πανίδας, τα εκτροφεία θηραμάτων.

Οι παραβάτες του νόμου τιμωρούνται με πρόστιμα από 100 έως 30.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης σε ορισμένες περιπτώσεις. Για πληρέστερη ενημέρωση οι ιδιοκτήτες ζώων μπορούν να ενημερωθούν για τον Ν 4039/2012 από την Δημοτική  Αστυνομία Κοζάνης στο τηλέφωνο 24613-01194.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.