Ανάγνωση και φαντασία στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης – Δείτε το βίντεο



Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που  γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου,  έχοντας σαν στόχο  να στρέψει  τα παιδιά από μικρή ηλικία στο βιβλίο και την ανάγνωση και να τα μυήσει στο  διάβασμα, διοργανώνει από την 1η έως και την 5η του Απρίλη, εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων, αφηγήσεις και διαδραστικά παιχνίδια αφιερωμένα στα παιδιά.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των μικρών μας φίλων στις εκδηλώσεις της βιβλιοθήκης την Τετάρτη 3 Απριλίου, όπου ήρθαν σε επαφή με τους συγγραφείς παιδικών βιβλίων Καριζώνη Κατερίνα, Χατζηβασιλείου Βασίλη και Αρναούτη Νίκο. Μέσα από τις αφηγήσεις, τα διαδραστικά παιχνίδια και τη μουσική, το πρόγραμμα παρουσίασης βιβλίων γίνεται  διασκεδαστικό και εύληπτο στους μικρούς φίλους του βιβλίου, οι οποίοι  εντυπωσίασαν με την ευστοχία των ερωτήσεων και τη διάθεση τους για πληροφορίες και μάθηση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο οποίος επεσήμανε πως «είναι μία ιδιαίτερα σημαντική εβδομάδα, όπου οι μαθητές έρχονται σε επαφή με το βιβλίο, εξοικειώνονται με τους χώρους της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ώστε να είναι οι αυριανοί, επισκέπτες, αναγνώστες, ερευνητές. Είναι μία αξιόλογη προσπάθεια που φέρνει τους νέους σε επαφή με το βιβλίο και την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, και αυτό το γεγονός είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς εκπληρώνει τον σκοπό ύπαρξης των βιβλιοθηκών».

Δείτε το βίντεο:

 

130404_Ανάγνωση & φαντασία στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης from Dimos Kozanis on Vimeo.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.