Αναζήτηση εθελοντών από την ΑΡΣΙΣ Κοζάνης για το πρόγραμμα: «Ζωή γεμάτη: Δράσεις υποστήριξης της τρίτης ηλικίας»Η ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Ζωή γεμάτη: Δράσεις υποστήριξης της τρίτης ηλικίας» αναζητά ανθρώπους, οι οποίοι θα επιθυμούσαν να στηρίξουν εθελοντικά την προσπάθεια της.

Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να οργανώσει ένα δίκτυο υπηρεσιών που θα δρα υποστηρικτικά σε άτομα της τρίτης ηλικίας, σε πολλά επίπεδα και έπειτα από εξατομικευμένη καταγραφή των αναγκών τους, με στόχο την κάλυψη των βασικών αναγκών τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις δράσεις του προγράμματος αναζητούνται:

α) Συμβουλευτές ηλικιωμένων: κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί επιστήμονες και εκπαιδευτικοί,

β) Συμβουλευτές-υποστηρικτές της ομάδας των εθελοντών: ιατροί, δικηγόροι και λογιστές ή οικονομολόγοι,  

γ) Νοσηλευτές, για την προσφορά βασικής νοσηλευτικής φροντίδας,

δ) Άτομα χωρίς κάποια σχετική εξειδίκευση που θα στελεχώσουν την ομάδα εξυπηρέτησης ή την ομάδα δημιουργικού (κοινωνικές δραστηριότητες).

Όλοι οι εθελοντές θα παρακολουθήσουν διήμερο σεμινάριο εκπαίδευσης και θα έχουν συνεχή εποπτεία και καθοδήγηση.

Οι ώρες και το είδος της εθελοντικής εργασίας θα προσαρμόζεται στο πρόγραμμα και τις δυνατότητες του εθελοντή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης: στην οδός Αμύντα 4, στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2461049799 & 6948109828, στο e-mail: infokoz@arsis.gr, ή μέσω της σελίδας www.facebook.com/Arsis.Kozanis.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.