Πτολεμαϊδα: Προκήρυξη για μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό στα Νοσοκομεία

Προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία αναμένεται μέχρι τα τέλη Μαΐου σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας Δημήτρη Σκουτέλη ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες της 2ης διημερίδας που διοργανώνει σήμερα και αύριο η διεύθυνση Νοσηλευτικής υπηρεσίας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας.

Η προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ που έπεται εκείνης των ιατρών αποτελεί δέσμευση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου κατά την πρόσφατη συνάντηση του με την Ένωση ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στους 200 περίπου επιτυχόντες του διαγωνισμού 7 Κ του 2009 που δεν απορροφήθηκαν.

Αναφερόμενος ο κ. Σκουτέλης στις ελλείψεις σήμερα νοσηλευτών – νοσηλευτριών στο ΕΣΥ υπολόγισε ότι ανέρχονται στις 15000 ενώ στο μητρώο της Ένωσης οι καταγεγραμμένοι άνεργοι είναι 6500 χιλιάδες προσθέτοντας ότι το κύμα μετανάστευσης νοσηλευτών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνον είναι πρωτοφανές. Στην ίδια εκδήλωση ο υποδιοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Μπογιατζίδης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κίνηση στα Νοσοκομεία λόγω της οικονομικής κρίσης παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 30%.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.