Την παραίτηση των αιρετών προτείνει ο δήμαρχος Φλώρινας για το σχέδιο «Αθηνά»Την παραίτηση των αιρετών της Δυτικής Μακεδονίας προτείνει, με επιστολή του, ο δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, ως αντίδραση στο σχέδιο «Αθηνά».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, το Αθηναϊκό κράτος κώφευσε στις αντιδράσεις του λαού της Δυτικής Μακεδονίας για το πανεπιστήμιο και το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».

Οι τεκμηριωμένες προτάσεις μας, οι παραστάσεις μας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, οι μαζικές αντιδράσεις των πολιτών δε συγκίνησαν κανέναν.

Η συρρίκνωση του ΤΕΙ και η κατάργηση του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας δε μας αφήνει περιθώρια αντιδράσεων πια, παρά μόνο ένα. Την παραίτησή μας, από τους θεσμικούς φορείς στους οποίους συμμετέχουμε. Γι’ αυτό προτείνω την παραίτηση του συνόλου των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων στους Δήμους Φλώρινας, Γρεβενών, Εορδαίας, Καστοριάς και Κοζάνης. Την παραίτηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και του συνόλου των Περιφερειακών Συμβούλων. Την παραίτηση του συνόλου των Βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας.

Εφόσον οι συνάδελφοί μου Δήμαρχοι, καθώς και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας αποδεχτούν την πρότασή μου, πρέπει να λάβουν άμεσα τη σχετική απόφαση.

Ας είναι η τελευταία μας αντίδραση για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» και η ελάχιστη προσφορά στη Δυτική Μακεδονία και τους πολίτες της.

Το άδικο δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο».

Η επιστολή απευθύνεται στους:

Βουλευτή Ν.Δ. Γρεβενών, Κοψαχείλη Τιμολέων
Βουλευτή Ν.Δ. Καστοριάς, Αντωνίου Μαρία
Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καστοριάς, Διαμαντόπουλο Ευάγγελος
Βουλευτή Ν.Δ. Κοζάνης, κ. Παπαδόπουλο Μιχάλη
Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κοζάνης, Ουζουνίδου Ευγενία
Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κοζάνης, Κουκουλόπουλο Παρασκευά
Βουλευτή ΑΝ.ΕΛ. Κοζάνης, Μακρή Ραχήλ
Ανεξάρτητο Βουλευτή Κοζάνης, Κασαπίδη Γεώργιο
Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας, Κωνσταντινίδη Ευστάθιο
Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας, Γερμανίδη Αθανάσιο
Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Δακή Γεώργιο
Δήμαρχο Γρεβενών, Κουπτσίδη Δημοσθένη
Δήμαρχο Εορδαίας, Βρυζίδου Παρασκευή
Δήμαρχο Καστοριάς, Χατζησυμεωνίδη Εμμανουήλ
Δήμαρχο Κοζάνης, Μαλούτα Λάζαρο
Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Φλώρινας

greveniotis.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.