Στεφάνι στην πλατεία θα καταθέσει η «Χρυσή Αυγή»!



Από τον Πρωινό Λόγο

Προβληματισμό και αντιδράσεις σε τοπικούς φορείς έρχεται να δημιουργήσει η αίτηση της Τοπικής Οργάνωσης «Χρυσής Αυγής» Κοζάνης να καταθέσει στεφάνι στις προτομές των ηρώων που βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της πόλης, στις εορταστικές εκδηλώσεις της ερχόμενης Δευτέρας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου! Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου», η σχετική αίτηση κατατέθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία έχει και την ευθύνη των εκδηλώσεων και έγινε αποδεκτή, μετά και από σχετική επικοινωνία της Περιφέρειας με τα αρμόδια Υπουργεία. Το σκεπτικό είναι πως εφόσον η «Χ.Α.» είναι κοινοβουλευτικό κόμμα, δε μπορεί κανείς να εμποδίσει εκπρόσωπό της να καταθέσει στεφάνι.

Ωστόσο, άλλες πηγές επισημαίνουν πως αυτό δε μπορεί να αποτραπεί μόνο εάν το στεφάνι καταθέσει βουλευτής της

«Χρυσής Αυγής», με τις απόψεις να διίστανται για το τι θα συμβεί εάν το καταθέσει απλά εκπρόσωπος του κόμματος, μη κοινοβουλευτικός.

Ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Π.Λ.», υπάρχει έντονος προβληματισμός και στο Δήμο Κοζάνης, καθώς ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι δεν επιθυμούν να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους οιαδήποτε ανάλογη πράξη της «Χρυσής Αυγής», με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Το θέμα, ασφαλώς, αναμένεται να έχει και συνέχεια μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.