Απομάκρυνση επίορκων υπαλλήλων από το Δήμο Εορδαίας



Δύο υπάλληλοι του Δήμου Εορδαίας έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στις αρχές Ιανουαρίου, με βάση σχετική απόφαση που εκδόθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2012, που είχε όμως αναδρομική ισχύ, και οι οποίοι λαμβάνουν πλέον το 30% των αποδοχών τους, ενώ ένας τρίτος υπάλληλος του ίδιου Δήμου πρόκειται να απομακρυνθεί από την υπηρεσία του εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Για τους δύο πρώτους υπαλλήλους έχει βγει η απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής (ΕΔΕ) και η όποια απόφαση για μόνιμη ή μη απομάκρυνση από την υπηρεσία τους πρόκειται να εκδοθεί μόλις τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις τους στη δικαιοσύνη, ωστόσο τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με βάση τις επιταγές των διατάξεων του νέου δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα που θέτει σε προσωρινή αργία δημόσιους υπαλλήλους που βρίσκονται αντιμέτωποι με κάποιο αδίκημα.

Ο ένας από τους δύο εργαζόμενους που έχουν απομακρυνθεί από την υπηρεσία τους κατηγορείται για εμπλοκή σε υπόθεση πλαστογραφίας και έκδοση πλαστών αδειών παραμονής αλλοδαπών στη χώρα μας από το ΚΕΠ του π. Δήμου Πτολεμαΐδας, ενώ το δεύτερο άτομο κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου περί όπλων (κατοχή σιδερογροθιάς).

Το τρίτο άτομο που αναμένεται να τεθεί εκτός υπηρεσίας εντός των ημερών- που αναμένεται να κοινοποιηθεί η απόφαση, κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Προς το παρόν πάντως στο Δήμο Εορδαίας δεν παρατηρούνται προβλήματα από τη λεγόμενη “διαθεσιμότητα” και “κινητικότητα” στο Δημόσιο, τη διαδικασία μετακίνησης των Διοικητικών και Οικονομικών υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα της Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου, ο Δήμος Εορδαίας δεν έχει πλεόνασμα διοικητικού προσωπικού αλλά έλλειψη, γι’ αυτό και ζητήθηκε η κάλυψη των κενών οργανικών του θέσεων: «Ο Δήμος Εορδαίας έχει έλλειψη προσωπικού γι’ αυτό και ζητήσαμε την έγκριση προσλήψεων προκειμένου να μπορούν να λειτουργούν απρόσκοπτα οι υπηρεσίες του Δήμου και να εξυπηρετούνται οι πολίτες».

e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.