Εργασία της ερευνητικής ομάδας του Γενικού Λυκείου Σιάτιστας «Ρατσισμός και διακρίσεις» – Βίντεο



Την εργασία της ερευνητικής ομάδας του Γενικού Λυκείου Σιάτιστας, με θέμα «Ρατσισμός και διακρίσεις», είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Πέμπτη 21 Μαρτίου, οι μαθητές των σχολείων του Βοΐου, που συναντήθηκαν στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο της Σιάτιστας.

Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείου της Σιάτιστας και του Δήμου Βοΐου, αποτελώντας μια πολύ καλή ευκαιρία για όλους τους μαθητές να ενημερωθούν για ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα που απασχολεί σε παγκόσμιο επίπεδο τις κοινωνίες.

Το πολύ προσεγμένο και τεκμηριωμένο βίντεο που παρουσίασαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Σιάτιστας, ξετύλιξε το κουβάρι της γέννησης του ρατσισμού σε όλα τα επίπεδα, επεκτάθηκε στα χρόνια της επικράτησης του ναζισμού, ενώ φυσικά είχε αναφορές για τις σύγχρονες μορφές ρατσισμού.

Οι μαθητές του Μουσικού Λυκείου Σιάτιστας, έδωσαν τη δική τους ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση, αφιερώνοντας τραγούδια και μουσικές ενάντια στο ρατσισμό και τις διακρίσεις, ενώ στο χαιρετισμό της η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, κάλεσε τη νέα γενιά να απαντήσει στη νέα μεγάλη πρόκληση της περιοχής που δεν είναι άλλη από την εξάλειψη του τοπικιστικού ρατσισμού: «Η ιστορική μας πρόκληση λοιπόν είναι τώρα. Τώρα που το Βόιο μετά το σχέδιο Καλλικράτης, λειτουργεί σαν μία οντότητα και σε διοικητικό επίπεδο. Τώρα που καλούμαστε να αποδείξουμε ότι είμαστε το ενωμένο, δυνατό και ισχυρό Βόιο.

Χωρίς ανόητους διαχωρισμούς. Με διαφορετικές αφετηρίες μεν αλλά με κοινό στόχο. Να ανεβάσουμε το Βόιο εκεί που του αρμόζει».

Στην εκδήλωση διαβάστηκε μήνυμα του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, κ.κ. Παύλου, από τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης, πάτερ Εφραίμ, ενώ μαθητές των σχολείων αναφέρθηκαν στο ρατσισμό και τις διακρίσεις που μπορεί να συναντήσει κάθε άνθρωπος στην καθημερινότητά του.

[iframe width=”590″ height=”332″ src=”http://www.youtube.com/embed/68ouJpjE3ms?rel=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen]

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.