Νέες διακρίσεις για το Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας



Νέες διακρίσεις για το Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και το Κέντρο Σχεδιασμού Προϊόντων και Συσκευασιών (www.cppd.eu) που ανήκει στο ΚΤΕ Δυτικής Μακεδονίας.

Το περιοδικό συσκευασίας All Pack Hellas οργάνωσε στις 09-03-2013 το 3ο Συμπόσιο με τίτλο “Package & Label Design” στη Θεσσαλονίκη. Στην εκδήλωση συμμετείχαν γνωστές επιχειρήσεις στο χώρο του design και μεγάλα ονόματα εταιρειών συσκευασιών.  Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχαν σε αυτήν την εκδήλωση με ομιλίες και πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις σε θέματα design.

Στην ίδια εκδήλωση έγινε και η απονομή των βραβείων Gold Label Awards 2013, όπου το Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού βραβεύθηκε για την φοιτητική συμμετοχή του, που αφορά τον σχεδιασμό ετικετών για το παραδοσιακό κρασί Ρομπόλα Κεφαλονιάς. Επίσης, είχαμε τη χαρά να γιορτάσουμε το βραβείο του πρωτοεμφανιζόμενου δημιουργικού γραφείου για το Κέντρο Σχεδιασμού Προϊόντων και Συσκευασιών (www.cppd.eu)  με την ετικέτα ATHENA, του Οινοποιείου Ν. Γκατζάρα (Σέρβια Κοζάνης).

Τα βραβεία αυτό αποτελούν αναγνώριση της συστηματικής και ποιοτικής δουλειάς που γίνεται από τους φοιτητές του τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού και τα μέλη της δημιουργικής ομάδας του Κέντρου Σχεδιασμού Προϊόντων και Συσκευασιών, που προέρχονται στο σύνολο τους από το ίδιο τμήμα.

Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκαν μια σειρά από δημιουργικές εργασίες, οι οποίες απέσπασαν θετικότατα σχόλια, τόσο για την ποιότητά τους, όσο και για την διαφορετικότητα που μπορεί να οδηγήσει σε καινοτόμα προϊόντα. Οι ομιλίες που παρουσιάστηκαν ήταν:

Α. Μανάβης, Ν. Ευκολίδης, Π. Κυράτσης, Κέντρο Σχεδιασμού Προϊόντων και Συσκευασιών του ΚΤΕ Δυτ. Μακεδονίας (www.cppd.eu), “Δημιουργία ταυτότητας και συσκευασιών προϊόντων ελληνικού Goji Berry”
Ν. Ευκολίδης, Κ. Σιργκάνης, Π. Κυράτσης, Κέντρο Σχεδιασμού Προϊόντων και Συσκευασιών του ΚΤΕ Δυτ. Μακεδονίας (www.cppd.eu), “Ανάλυση κύκλου ζωής συσκευασιών και προϊόντων με συστήματα CAD/CAM/CAE”
Θ. Σουρρής, Κ. Σιργκάνης, Α. Μανάβης, Εργαστήριο CAD/CAM/CAE (www.c3.teiwm.gr), Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού, ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, “Δημιουργικός σχεδιασμός προϊόντων καπνού”
Ι. Προδρόμου, Α. Φραντζής, Κ. Σιργκάνης, Α. Μανάβης, Εργαστήριο CAD/CAM/CAE (www.c3.teiwm.gr), Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού, ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, “Δημιουργικός σχεδιασμός συσκευασιών ορυκτελαίων”

Αναμένονται και στο μέλλον αντίστοιχες διακρίσεις τόσο στον κλάδο των συσκευασιών, όσο και σε θέματα που αφορούν το βιομηχανικό σχεδιασμό προϊόντων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.