Όλο το πρόγραμμα του Εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Πτολεμαϊδα και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης  ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 θα εορτασθεί στην πόλη μας με παλλαϊκή συμμετοχή και θα λάβουν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις.
Από της 8ης πρωινής της 24ης Μαρτίου 2013 και μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2013 θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια, Δημοτικά, Ιδιωτικά Καταστήματα, Ν.Π.Δ.Δ., Τράπεζες και οικίες.
Θα φωταγωγηθούν όλα τα Δημόσια, τα Δημοτικά Καταστήματα ως και τα Καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2013.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  22  ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Θα αναπτυχθεί η ιστορική σημασία της επετείου από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, στις Δημόσιες Υπηρεσίες, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Οργανισμούς.
Ώρα 12: 00 θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων των σχολείων με την παρακάτω σειρά:

1. Στο μνημείο των Εφέδρων Αξιωματικών στην Κεντρική Πλατεία
Τα Δημοτικά Σχολεία 1ο, 3ο 7ο  και 11ο, το 1ο  Γενικό Λύκειο και το ΤΕΕ Μαθητείας.
2. Στο Μνημείο Πεσόντων της Αγίας Σκέπης
Τα Δημοτικά Σχολεία 4ο , 9ο    10ο , το 2ο και 4ο Γυμνάσιο και το 3ο Γενικό Λύκειο .
3. Στο Μνημείο του Μακεδονομάχου Μπομπορά
Τα  Δημοτικά Σχολεία 5ο και 6ο , το 1ο και 5ο Γυμνάσιο, το 2ο Γενικό Λύκειο, 1ο ΕΠΑ.Λ., Πρόσκοποι και το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών.
4. Στο Μνημείο της Αστυνομίας
Τα Δημοτικά Σχολεία 2ο, 8ο, το 3ο Γυμνάσιο, το Μουσικό Γυμνάσιο και το 2ο και 3ο Ε.Π.Α.Λ.
5. Στο Ηρώο του Οικισμού Καρδιάς
Το 12ο Δημοτικό Σχολείο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Στις 07:30 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών και η Φιλαρμονική θα παιανίσει τον Εωθινό.

Στις 08:30 το πρωί θα γίνει έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία.

Στις 10:30 το πρωί θα γίνει επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας από τον Αρχιερατικό Επίτροπο που θα βοηθείται από τον Κλήρο στην οποία καλούνται να παρευρεθούν:
Βουλευτές Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, εκπρόσωπος Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, ο Στρατιωτικός εκπρόσωπος του Α΄ Σώματος Στρατού, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, οι Ειρηνοδίκες Εορδαίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, πρώην Βουλευτές, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών, οι Προϊστάμενοι ΤΕΙ, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, οι Προϊστάμενοι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου – Οργανισμών – Τραπεζών – Ν.Π.Ι.Δ., Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος εν ενεργεία κατά ιεραρχική τάξη, οι Έφοροι προσκόπων και οδηγών με στολή, οι Πρόεδροι Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, εκπρόσωποι αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Πρόεδροι επαγγελματικών οργανώσεων, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαϊδας, Πρόεδροι εργατικών οργανώσεων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών, οι Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων, καθώς και όλος ο λαός της πόλης μας. Μετά την δοξολογία θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων της Κεντρικής Πλατείας.
Θα επακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τους:
1) Δήμαρχο Εορδαίας
2) Εκπρόσωπο περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας
3) Βουλευτές
4) Εκπρόσωπο του Α΄ Σώματος Στρατού
5) Πρόεδρο  του Δημοτικού Συμβουλίου
6) Διευθυντή Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Πτολεμαΐδας
7) Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας
8) Προϊστάμενο ΤΕΙ Πτολεμαΐδας
9) Εκπρόσωπο Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Περιφεριακής Εκπ/σης
10) Πρόεδρο αναπήρων και θυμάτων πολέμου
11) Πρόεδρο Δημοτικής ενότητας Πτολεμαίδας
12) Πρόεδρο παραρτήματος Π.Ο.Α.Ε.Α.
13) Πρόεδρο εφέδρων αξιωματικών
14) Πρόεδρο Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Εορδαίας
15) Πρόεδρο Εμπορικού συλλόγου
16) Πρόεδρο  Εργατικού κέντρου

Αμέσως μετά θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τη φιλόλογο του 3ου ΓΕΛ Πτολ/δας κα Κακλίδου  Μερσίνα .

Σιγή ενός λεπτού, Εθνικός Ύμνος.

Ακολουθεί η έναρξη της παρέλασης προ των επισήμων, όπου θα παρελάσουν, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, Ε.Π.Α.Λ., Ειδικό Σχολείο Πτολ/δας ,Ειδικό Εργαστήρι Πτολ/δας, τμήμα Εθελοντριών Αδελφών Νοσοκόμων Ε.Ε.Σ., η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα, ο Σύλλογος Βλατσιωτών,  η Θρακική Εστία Εορδαίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρδιάς, ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας, ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, Σώματα Οδηγών και Προσκόπων, λοιποί πολιτιστικοί και κοινωνικοί φορείς.

Στις 18:00 θα γίνει η υποστολή της Σημαίας.

Τελετάρχη ορίζουμε τον δημοτικό αστυνόμο Δημήτριο Κοπατσάρη. Το γενικό πρόσταγμα για την παρέλαση των πολιτικών τμημάτων θα έχουν οι καθηγητές φυσικής αγωγής κα Γρηγοριάδου Αλεξία και ο κος Κιβρακίδης Νικόλαος.

Στα πλαίσια της επετείου της 25ης  Μαρτίου του 2013 θα ακολουθήσουν παράλληλες εκδηλώσεις από το Δήμο Εορδαίας .

– Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013 στο Πνευματικό κέντρο Πτολεμαίδας  του Δήμου Εορδαίας ώρα 19.00.
 Έκθεση ζωγραφικής του καλλιτεχνικού εργαστηρίου της κας Τούλας Χριτίδου και των μαθητών ΑΜΕΑ  του  Κέντρου Φροντίδας Εορδαίας με θέμα.   <Η Ελληνική Σημαία μέσα από τα μάτια των παιδιών>.             Διάρκεια έκθεσης, έως  31-3-2013

– Πέμπτο Γυμνάσιο Πτολ/δας.   Θεατρική παράσταση.  <Παραμύθι χωρίς Όνομα> της Πηνελόπης Δέλτα, σε διασκευή του Ιάκωβου Καμπανέλη.   Σάββατο – Κυριακή – Δευτέρα,  ώρα 20.00  στο Πνευματικό Κέντρο Πτο//δας Του Δήμου Εορδαίας

                                    Η Δήμαρχος Εορδαίας
                                    
                                       Παρασκευή Βρυζίδου
Το πρόγραμμα αυτό έχει θέση επίσημης πρόσκλησης.
Σημείωση : Η εξέδρα των επισήμων θα βρίσκεται στην οδό 25ης Μαρτίου, απέναντι από το Δημοτικό Κατάστημα και τα τμήματα που θα παρελάσουν θα ξεκινούν από το σχολικό συγκρότημα ( 1ο & 2ο Λύκειο ) προς το κέντρο της πόλης.

Η Δήμαρχος Εορδαίας

Α. Έχοντας υπόψη

1.Τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ.1 και 2 Ν.2696/99(Α-57) Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ,όπως τροποποιήθηκε με Ν.3542/2007.

2.Την υπ αριθμ.48082/11//35040 από 20-3-2012 αναφορά –πρόταση του Τ.Τ Πτολεμαϊδας

Β. Αποβλέποντες στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του κοινού κατά την διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας , την πρόληψη των μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων, στις 25-03-2012, στην πόλη της Πτολεμαϊδας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

ΑΡΘΡΟ 1

Α. Να απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων γενικά στις παρακάτω οδούς:
Στην οδό 25ης Μαρτίου μέχρι το 27ο χιλ. της ΠΕΟ Κοζάνης Φλώρινας(φωτεινοί σηματοδότες)
Στην οδό Γ.Βαρβούτη από Κων/πόλεως μέχρι Δημοκρατίας.
Στην οδό Δήμητρας από Κων/πόλεως μέχρι Δημοκρατίας
Στην οδό Ανανία Νικολαϊδη ,από Κων/πόλεως μέχρι Δημοκρατίας
Στην οδό Μ.Ιωακείμ από την Κων/πόλεως μέχρι 25ης Μαρτίου.
Στην οδό Θ.Σοφούλη,από Π.Πάρκο μέχρι 25ης Μαρτίου.

Β.Να απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση των οχημάτων γενικά, στο τμήμα της 25ης Μαρτίου που περιλαμβάνεται  μεταξύ των οδών Βαρβούτη και Ι.Χρηστίδη από την 8:00 ώρα της 25-03-2013 και πέρατος των εκδηλώσεων.

Γ. Η κυκλοφορία των οχημάτων δεν θα διακοπεί αλλά θα εκτρέπεται και θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων δημοτικών οδών.

Δ.Η ισχύς της απόφασης αρχίζει την 8:00 ώρα της 25-3-2013 μέχρι πέρατος της παρέλασης της αποχώρησης των επίσημων.

ΑΡΘΡΟ 2ο

Οι παραβάτες αυτής της απόφασης διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420 του ποινικού κώδικα και των άρθρων 4,5,52,103,104 και 105 του Ν.2696/99 <<περί κυρώσεως του κώδικα οδικής κυκλοφορίας>> όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.3542/2007, αφού πρώτα τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση, σύμφωνα με τα συνημμένα σχεδιαγράμματα και ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τις υποδείξεις του Τ.Τ Πτολεμαϊδας.

ΑΡΘΡΟ 3ο

Η ισχύς της απόφασης αρχίζει με την δημοσίευση της σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν.2696/1999 <<περι κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας>> και την τοποθέτηση σχετικής σήμανσης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.