Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας και της Ακαδημαϊκής Κοινότητας



Παλεύουμε  να μην εφαρμοστεί ούτε ολόκληρο ούτε τμήμα του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ». Είναι έργο  της πολιτικής της κυβέρνησης  της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Της  ίδιας πολιτικής που έκοψε την δωρεάν μεταφορά στους μαθητές. Που φορτώνει τις οικογένειές μας με φόρους και χαράτσια. Που οδήγησε πριν μέρες μέσα από την εξαθλίωση δύο συναδέλφους μας στην Λάρισα να βρουν τραγικό θάνατο. Βλέπουμε την αδικία να γιγαντώνει.

Το σχέδιο ‘ΑΘΗΝΑ’ κλείνει και συγχωνεύει Τμήματα και Σχολές . Υποβαθμίζει τις σπουδές μας, ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στις επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και Κολέγια. Τα  Ιδρύματα φυτοζωούν με προϋπολογισμούς φτώχειας. Βλέπουμε κενά στους καθηγητές, τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές. Ήδη πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά για σίτιση , στέγαση, μετακίνηση, βιβλία και αναλώσιμα. Με το σχέδιο ‘ΑΘΗΝΑ’ μετατρέπουν τα ΤΕΙ σε ΙΕΚ. Διαμορφώνουν επιστημονικά αντικείμενα πλήρως ενταγμένα στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων για αύξηση των κερδών τους. Μετατρέπουν τις Σχολές σε μαγαζιά που θα προσελκύσουν πελάτες πουλώντας γνώση με το κομμάτι.

Ο αγώνας απέναντι σε αυτή την πολιτική πρέπει και θα είναι μακρύς, σκληρός και αποφασιστικός

Παλεύουμε για:
Ενιαία  Ανώτατη Εκπαίδευση αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν που να εξυπηρετεί τις ανάγκες μας.
Καμία εφαρμογή του σχεδίου ‘ ΑΘΗΝΑ’. Καμία Συγχώνευση – Κλείσιμο Τμήματος. Κανένας φοιτητής και σπουδαστής να μην πεταχτεί εκτός σπουδών – να εξασφαλιστεί ότι θα ολοκληρώσει τις σπουδές του απερίσπαστος και εντελώς δωρεάν.
Να μην κλείσουν τα Τμήματα  Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης και  Βιομηχανικού Σχεδιασμού. Να μην συγχωνευτούν τα Τμήματα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών. Όχι στη μεταφορά της Διοίκησης Επιχειρήσεων
Τώρα επαρκής χρηματοδότηση των ΤΕΙ από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών τους
Να επιστραφούν τα αποθεματικά που «κουρεύτηκαν».
Δωρεάν μεταφορά – σίτιση- βιβλία – στέγαση – αναλώσιμα.
Κανένας σπουδαστής να μην είναι υποχρεωμένος να εργαστεί για να ανταπεξέλθει στο αυξημένο κόστος σπουδών.
Καμία ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Έξω οι επιχειρήσεις και οι managers  από τις Σχολές μας.
Μονιμοποίηση όλου του έκτακτου προσωπικού. Καμία απόλυση στους Διοικητικούς Υπαλλήλους
Κατάργηση του νόμου πλαίσιο.
Πρακτική άσκηση με ευθύνη των Ιδρυμάτων, στο αντικείμενο σπουδών με επιβλέποντα καθηγητή στην πράξη. Αμοιβή των σπουδαστών με βάση τις συμβάσεις των κλάδων. Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ
Προχωράμε σε:
Συνέχιση της κατάληψης μέχρι την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 και στις εξής κινητοποιήσεις :
Τρίτη 19-3-2013 : Μετά τη λήξη της Γ. Συνέλευσης , πορεία στο κέντρο της Κοζάνης .
Τετάρτη 20-3-2013: Αναχώρηση από το ΤΕΙ στις  12:00 το μεσημέρι  ΤΕΙ για τα διόδια του Πολύμηλου. Κλείσιμο των διοδίων και ελεύθερη διέλευση των διερχομένων αυτοκινήτων. Συλλαλητήριο  ώρα  20:00 στο κέντρο της πόλης και ολονύχτια διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο με συναυλίες και άλλα δρώμενα.
Πέμπτη 21-3-2013: Ανοιχτή συζήτηση για το σχέδιο ‘ΑΘΗΝΑ’ στο Αμφιθέατρο «ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ»  του ΤΕΙ στην Κοζάνη ώρα 15:00
Παρασκευή 22-3-2013: Νέα Γενική Συνέλευση με θέμα την πορεία των κινητοποιήσεων.

Από το Δ.Σ. των Φοιτητικών Συλλόγων ( ΣΔΟ – ΣΤΕΦ) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας


ΘΕΜΑ : « ΑΠΟΦΑΣΗ  ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Το σύνολο της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Μαρτίου 2013, αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, συμπορευόμενη με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης  του Φοιτητικού Συλλόγου ( ΣΔΟ – ΣΤΕΦ) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.