Η πληρότητα των ξενοδοχείων στην Κοζάνη κατά την Αποκριά – Μείωση των κρατήσεων



Της Βάσως Σάφη από τον Πρωινό Λόγο

Στο 70-75% φτάνει η κάλυψη των ξενοδοχείων της Κοζάνης για την περίοδο της Αποκριάς, ενώ οδηγούμαστε στην κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων, για το τριήμερο της Μεγάλης Αποκριάς. Αντίστοιχα, στα γειτονικά ξενοδοχεία της Πτολεμαΐδας υπάρχει –σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Συλλόγου Ξενοδόχων Ν. Κοζάνης- πλήρης κάλυψη, μιας και οι τουρίστες (ιδίως τα γκρουπ που κλείνουν πακέτα μέσω πρακτόρων), ψάχνουν την φθηνότερη και οικονομικότερη λύση! Αντίστοιχα, υπάρχει μια μείωση των μεμονομένων τουριστών, μιας και όπως είναι λογικό, οι εποχές που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Ειδικότερα και όπως επισημαίνει μιλώντας στον «Π.Λ.» ο πρόεδρος των Ξενοδόχων  Ν. Κοζάνης Ιάκωβος Παντελίδης: «Σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία έχουν πληρότητα για το τριήμερο των Αποκρεών. Βέβαια, η Πτολεμαΐδα έχει σαφώς πιο χαμηλές τιμές στα ξενοδοχεία της, σε σχέση με την Κοζάνη, όπως είναι λογικό λόγο ανταγωνισμού. Ο κόσμος πλέον κάνει επιλογές με οικονομικό κριτήριο, μιας και οι αποστάσεις είναι μικρές. Εγώ θα ήθελα να υπάρχουν και πιο φθηνές τιμές στα ξενοδοχεία, όμως η ζήτηση πολλές φορές επηρεάζει και τις τιμές» σημείωσε.

Τα όποια διαθέσιμα καταλύματα εκτιμάται ότι θα καλυφθούν από επισκέπτες της τελευταίας στιγμής. Σε ό,τι αφορά τις τιμές των ξενοδοχείων την περιοχής, κυμαίνονται από 50 ευρώ μέχρι και 120 ευρώ. Όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, διαφαίνεται μια πτωτική τάση (ειδικά σε ό,τι αφορά τα γκρουμ), ενώ «δραματική» χαρακτηρίζει την κατάσταση σε ό,τι αφορά τους μεμονωμένους επισκέπτες ο κ. Παντελίδης.

Όσο για τους επισκέπτες, φαίνεται πως έρχονται από κάθε γωνιά της χώρας, αρκετά μεγάλη κίνηση υπάρχει από τις περιοχές της Αθήνας, της Πάτρας, της Κέρκυρας και σαφώς από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας που δείχνει να αγαπάει και να στηρίζει χρόνια τώρα την Κοζανίτικη Αποκριά. Οι επισκέπτες της τελευταίας στιγμής μάλλον θα βρουν κάπου να μείνουν, ενώ σαφέστατα όπως τονίζει και ο κ. Παντελίδης, η Αποκριά είναι μια πολύ καλή ευκαιρία πέρα από τα ξενοδοχεία, να δουλέψουν όλα τα τοπικά καταστήματα και  τα μαγαζιά της περιοχής.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.