Σπατάλες Δήμων: Έδωσαν 100.000 ευρώ σε μαέστρο και 8.000 ευρώ για… μελομακάρονα!Αλόγιαστες σπατάλες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ 110 δήμαρχοι.

Σύμφωνα με τα “Παραπολιτικά”, άφωνοι έμειναν οι εκλεκτές του ΣΔΟΕ βλέποντας τα παραστατικά με τις δαπάνες περισσότερων από 100 Δήμων σε όλη τη χώρα.

Το χρήμα έρεε άφθονο με “μαύρα” ταμεία και εικονικές δαπάνες. Τα έξοδα που εμφάνιζαν οι τοπικοί άρχοντες φέρνουν στο φως παραμάγαζα μέσα στα Δημαρχικά μέγαρα, αλόγιστες σπατάλες εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, σε δύο δήμους της Πελοποννήσου εντοπίζεται “μαύρη” τρύπα 20 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε δήμο των Επτανήσων τα Χριστούγεννα του 2009 πέρασε δαπάνη για αγορά μελομακάρονων ύψους 8.000 ευρώ, ενώ σε δήμο της Δυτικής Ελλάδας είχαν προσλάβει μαέστρο για μαθήματα μουσικής, πληρώνοντας 100.000 ευρώ το μήνα για δύο μαθήματα την εβδομάδα!

Μια από τις υψηλότερες δαπάνες που βρίσκεται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ αφορά Δήμο της Αττικής ο οποίος εμφανίζεται να ξόδεψε 3 εκατομμύρια ευρώ για τον καθαρισμό καταυλισμού Ρομά.

Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρεται και δήμαρχο Ιθάκης Ιωάννη Κασσιανό, ο οποίος κινδυνεύει με καθαίρεση και είχε πέσει και στο παρελθόν στα δίχτυα του ΣΔΟΕ για ταξίδι μοντέλων με το δεσμευμένο σκάφος του. Σύμφωνα με έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, διενεργείται προανάκριση μετά τις καταγγελίες ότι υπέβαλε ψευδή δήλωση κατά την ανάληψη των καθηκόντων του αποκρύπτοντας ότι υπήρχε σε βάρος του ποινική καταδίκη.

Επιπλέον, ο δήμαρχος οφείλει συνολικά 9,5 εκατ. ευρώ στη ΔΟΥ Αγίου Δημητρίου και τη ΙΒ’ ΔΟΥ Αθηνών, από την οποία διατάχθηκε η κατάσχεση του μισθού του, αλλά τη “νύφη” πλήρωσε η προϊσταμένη των Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου, που κατέληξε…τηλεφωνήτρια!

Και όλα αυτά επειδή ως όφειλε έστειλε τα στοιχεία για το μισθό του και το ποσοστό που θα παρακρατείται υπέρ του Δημοσίου.

“Την υποβάθμισε λόγω απώλειας 100% της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του δημάρχου”, αναφέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Σημειώνεται ότι ήδη καταρτιστεί λίστα με 110 δημάρχους οι οποίοι ελέγχονται εξονυχιστικά και κάποιες περιπτώσεις σύντομα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης.

news247.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.