Καταστροφές σε πολλά σημεία του Δήμου Βοΐου από τις τελευταίες νεροποντές



Καταστροφικές ζημιές προκάλεσαν σε πολλά σημεία του Δήμου Βοΐου οι νεροποντές της 25ης και 26ης Φεβρουαρίου, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα σε δρόμους, κτίρια και πλατείες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις σημειώθηκαν και πλημμύρες σπιτιών.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα κατεγράφησαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου στην Τοπική Κοινότητα Διλόφου, όπου υπήρξε καθίζηση στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο του Ξενώνα με αποτέλεσμα να μετατοπιστεί σε μεγάλο βαθμό ο τοίχος αντιστήριξης που κατασκευάστηκε προσφάτως για την πλευρική στήριξη του χώρου της πλατείας.

Στο κτίριο του Ιερού Ναού σημειώθηκαν πρόσθετες βλάβες. Η βάση της ανατολικής πλευράς του Ναού φαίνεται να μετακινήθηκε, με αποτέλεσμα το Ιερό του Ναού να παρουσιάζει πλέον ορατή απόκλιση από την κατακόρυφο.  

Στο κτίριο του Ξενώνα προκλήθηκαν ρηγματώσεις εξαιτίας των καθιζήσεων και της μετατόπισης του τοιχίου αντιστήριξης..

Ρηγματώσεις και καθίζηση του εδάφους σημειώθηκε επιπλέον στο επίπεδο κάτω από τον Ξενώνα όπου βρίσκεται το γήπεδο μπάσκετ, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Καθίζηση προκλήθηκε επίσης στο δρόμο προς  τα Νεκροταφεία ενώ ο περιφερειακός δρόμος που δημιουργήθηκε για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων του οικισμού, λόγω της διακοπής της πρόσβασης από τον χώρο της πλατείας, αποκόπηκε σε ένα μεγάλο κομμάτι του, με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνη η πρόσβαση από εκεί.

Κατολισθήσεις, υποχωρήσεις δρόμων, αποκόλληση ασφάλτου σε επαρχιακούς δρόμους και σε κάποιες περιπτώσεις πλημμύρισμα σπιτιών σημειώθηκαν σε πολλά χωριά του Δήμου Βοΐου, με αποτέλεσμα η Δήμαρχος, Παναγιώτα Ορφανίδου να έχει ενημερώσει αναλυτικά ήδη τις αρμόδιες υπηρεσίες για την κατάσταση που επικρατεί.

Η Δήμαρχος Βοΐου τονίζει τον κίνδυνο να σημειωθούν ατυχήματα σε πολλά σημεία, εφόσον δεν υπάρξει άμεση αποκατάσταση των ζημιών και ζητά την οικονομική ενίσχυση του Δήμου για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που προκαλούνται από φυσικά φαινόμενα.  

Γραφείο Τύπου Δήμου Βοΐου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.