Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με αυτισμό υλοποιεί ο Δήμος Κοζάνης



Τη σύμβαση για την εκτέλεση – κατασκευή του έργου « Δομή στήριξης ατόμων με νοητική στέρηση και συνοδές ψυχικές διαταραχές (αυτισμό) – Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας – Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης» υπέγραψε την Τρίτη, 5 Μαρτίου, με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρίας, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

Το συγκεκριμένο έργο, την ένταξη του οποίου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής (Α.Π. 2991), είναι συνολικού προϋπολογισμού τριών εκατομμυρίων τετρακοσίων οκτώ χιλιάδων επτακοσίων εξήντα έξι ευρώ και πενήντα τέσσερα λεπτών (3.408.766,54 €) και είναι ενταγμένο στο Π.Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013, ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και από Εθνικούς Πόρους.

Η συνολική προθεσμία περάτωσης του έργου (κατασκευή) ορίζεται σε δεκαοχτώ  (18) μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της Σύμβασης.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το υπό κατασκευή Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με νοητική στέρηση και συνοδές ψυχικές διαταραχές αποτελεί το μοναδικό, μέχρι σήμερα, έργο κοινωνικής πρόνοιας που απευθύνεται σε άτομα με αυτισμό, το οποίο έχει εντάξει Δήμος της χώρας στο ΕΣΠΑ.

Το «παρών» στη διαδικασία της υπογραφής σύμβασης, στο δημαρχείο Κοζάνης, έδωσαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ευάγγελος Καραπάτσιος, αλλά και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων παιδιών με αυτισμό Ελένη Παφύλη, καθώς και μέλη του Συλλόγου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.