Συνεχίζεται το σχέδιο δράσης για τη νεανική επιχειρηματικότητα που υλοποιεί ο Δήμος Κοζάνης



Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση νέων με επιχειρηματίες «μέντορες»

Η πρώτη συνάντηση, στο πλαίσιο των «σχεδίων δράσης για την ενίσχυση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας» που στόχο έχουν τη δημιουργία ενός μόνιμου εργαλείου παροχής επιχειρηματικών συμβουλευτικών υπηρεσιών στους νέους επιχειρηματίες, σε θέματα επιχειρηματικής λειτουργίας, καθώς και στους υποψηφίους νέους επιχειρηματίες για την υλοποίηση της επιχειρηματικής τους ιδέας, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Κοβεντάρειου τη Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013.

Στην συνάντηση συμμετείχαν φοιτητές και νέοι του Δήμου Κοζάνης, καθώς και επιτυχημένοι επιχειρηματίες ως «μέντορες». Οι επιχειρηματίες έχουν εκπαιδευτεί από το κέντρο «Εργάνη», για να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στους νεότερους και να αξιολογήσουν ρεαλιστικά τις επιχειρηματικές ιδέες των συμμετεχόντων, οι οποίοι έπειτα από τα «εργαστήρια νεανικής επιχειρηματικότητας», δημιούργησαν επιχειρηματικά σχέδια προς αξιολόγηση.

Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα και τον συντονισμό του Δήμου Κοζάνης και της Δομής Απασχόλησης &  Σταδιοδρομίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μέσω των οργανωμένων της υποδομών Γραφείο Διασύνδεσης, Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, Γραφείο Πρακτικής Άσκησης οι οποίες απευθύνονται προς όφελος των πολιτών του Δήμου Κοζάνης.

Στην εν λόγω συνάντηση παρέστησαν ο δήμαρχος Κοζάνης, κ. Λάζαρος Μαλούτας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κοζάνης, κ. Γιώργος Πατσώνας, ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιάννης Μπακούρος, η αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Βαλκανικών σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κατερίνα Σαρρή, η διδάκτωρ του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Ελπίδα Σαμαρά, η υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος Βαλκανικών σπουδών Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Εύα Ζήκου, καθώς και εκπρόσωποι του κέντρου «Εργάνη».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.