ΤΕΕ Δυτ. Μακεδονίας: Συμμετοχή σε Διαγωνισμό για το Βραβείο Καινοτομίας Ευφυών Ενεργειακών Λύσεων Empower

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, τμήμα Δυτικής Μακεδονίας,  προκηρύσσει διαγωνισμό για το «Βραβείο Καινοτομίας Ευφυών Ενεργειακών Λύσεων EmPower».

Το Βραβείο απευθύνεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες παράγουν προϊόντα ή/και παρέχουν υπηρεσίες που μπορούν να αποτελέσουν μια καινοτόμα πρόταση στον τομέα της ενέργειας. Πραγματοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος EmPower που διαχειρίζεται το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας και συμμετέχουν συνολικά τέσσερις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες (Γερμανίας, Εσθονίας, Ισπανίας και Ελλάδας).

Το βραβείο έχει ως κύριο στόχο να αναδείξει τις ευφυείς ενεργειακές λύσεις που υπάρχουν στην αγορά της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, να συμβάλει στην ευρύτερη διάδοση των ευφυών τεχνολογιών στον τομέα της ενέργειας και των πλεονεκτημάτων που προκύπτουν από την υιοθέτηση τους, σε σχέση με τις παραδοσιακές εφαρμογές, ενώ παράλληλα να διασυνδέσει και να αναπτύξει συνέργειες ανάμεσα στις επιχειρήσεις των τεσσάρων Περιφερειών.

Εστιάζει στους επόμενους τρεις τομείς των ευφυών ενεργειακών τεχνολογιών:

i. Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης για βιομηχανικό εξοπλισμό και διαδικασίες.

ii. State of the art των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για θέρμανση και ψύξη κτιρίων.

iii. Μικρής κλίμακας ευφυείς εφαρμογές που βασίζονται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την εφαρμογή σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μετά τη διαδικασία αξιολόγησης, θα επιλεγούν 3 προτάσεις οι οποίες θα βραβευτούν τόσο σε Περιφερειακό επίπεδο, όσο και στην Διεθνή Τελετή Απονομής των Βραβείων Empower που θα πραγματοποιηθεί στην Σαραγόσα της Ισπανίας τον Ιούνιο του 2013. Το Bραβείο για το πρώτο νικητή θα είναι 3.000 € σε προωθητικές ενέργειες της επιλογής του καθώς και τα εισιτήρια και τη διαμονή για να συμμετέχει ένας εκπρόσωπος της ΜΜΕ στην Διεθνή Τελετή, ενώ το βραβείο του δεύτερου και τρίτου νικητή θα είναι 2.000 € και 1.000 € αντίστοιχα.

Όσοι ιδιώτες, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι, συμμετέχετε σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες παράγουν ή/και παρέχουν προϊόντα/υπηρεσίες που θεωρούνται και μπορούν να αποτελέσουν μια καινοτόμα πρόταση στον τομέα της ενέργειας, μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για υποβολή συμμετοχής στο διαγωνισμό. Η προθεσμία για υποβολή προτάσεων είναι μέχρι τις 10 Μαρτίου 2013. Ερωτήσεις σχετικά με το διαγωνισμό ηλεκτρονικά στο empower@empower-eu.gr είτε στα τηλέφωνα 24610 53561/562.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στη ιστοσελίδα του ΤΕΕ/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας (http://www.tdm.tee.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=650:-lempower-r&catid=46:2011-03-22-11-25-50&Itemid=93)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.