ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Εορδαίας: Αδικαιολόγητο το κλείσιμο του ΟΑΕΕ Πτολεμαiδας



Ακόμη ένα σοβαρό πλήγμα για την περιοχή της Εορδαίας αποτελεί το κλείσιμο άλλης μίας σημαντικής υπηρεσίας, αυτής του ΟΑΕΕ. Έτσι, για μία ακόμη φορά η Πτολεμαΐδα βάλλεται βάναυσα από τις μνημονιακές πολιτικές που ακολουθεί η τρικομματική κυβέρνηση.

Ο ΟΑΕΕ στην Πτολεμαϊδα λειτουργεί από το 1979 σε ιδιόκτητο κτήριο με μηδενικά λειτουργικά έξοδα. Διεκπεραιώνει εγγραφές, διαγραφές, εισπράξεις, κανονιστικές ρυθμίσεις, θεωρήσεις βιβλιαρίων, ενημερώσεις μελών και άλλες γραφειοκρατικές εργασίες.

Έχει 3.500 μέλη και εξυπηρετεί περίπου 10.000  κατοίκους της περιοχής που η μετάβαση στην Κοζάνη  από την Πτολεμαΐδα είναι στην καλύτερη περίπτωση 60 χιλιόμετρα- τα χωριά απέχουν πολύ περισσότερο- και συνεπάγεται απώλεια παραγωγικών ωρών και κόστος οικονομικό για τους ασφαλισμένους . Η οικονομική δε κατάσταση των μελών, είναι δεινή, αφού το 45% των μελών έχουν οφειλές στο Ταμείο.

Τα μέλη έκριναν ότι και η μέχρι τώρα λειτουργία  με τους 4 υπαλλήλους     ήταν προβληματική και γι’ αυτό αίτημά τους ήταν η πρόσληψη άλλων δύο υπαλλήλων για την αποτελεσματικότερη λειτουργία και εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Αντ’ αυτού  από τους 4 υπαλλήλους μετακινήθηκαν  οι 2 στον ΕΟΠΠΥ και αυτήν τη στιγμή είναι μόνο ο προϊστάμενος και μία συμβασιούχος υπάλληλος, ενώ τους έχει ανακοινωθεί ότι θα μεταφερθούν και αυτοί στην Κοζάνη. Μάλιστα τους επισημάνθηκε ότι «η Κοζάνη είναι κοντά και ο δρόμος είναι καλός»!

Στην πόλη της Κοζάνης λειτουργεί ένα τμήμα με 6 υπαλλήλους και δεδομένου ότι εξυπηρετούν και όλο το νομό δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών. Ενώ η Πτολεμαΐδα  έχει πληθυσμό και ελεύθερους επαγγελματίες περισσότερους από νομό,  με το επιχείρημα ότι οι υπηρεσίες θα μεταφερθούν στις έδρες των νομών κλείνουν τον ΟΑΕΕ Πτολεμαΐδας, ενώ διατηρείται σε κάποιες πόλεις που δεν είναι πρωτεύουσες νομών, όπως π.χ. στη Νάουσα.

Με βάση τα ανωτέρω

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

-Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί το κλείσιμο του ΟΑΕΕ Πτολεμαΐδας όταν μάλιστα στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο και τα λειτουργικά του έξοδα είναι λιγοστά;

-Σε μία περιοχή με τόσο μεγάλο αριθμό μελών και εξυπηρετούμενων από το τμήμα, σε μία περιοχή με δύσκολες καιρικές συνθήκες και με αυξημένο κόστος μετάβασης στην Κοζάνη ελέγχθηκαν εναλλακτικές λύσεις πέρα από το κλείσιμο του τμήματος;

-Σκοπεύει να ζητήσει να μείνει το τμήμα και να προσληφθούν νέοι υπάλληλοι ή, έστω, και ως γραφείο πληροφόρησης, για να απαλλάξουν τους ασφαλισμένους από πολλές μετακινήσεις και έξοδα που στις σημερινές συνθήκες της κρίσης δεν είναι σε θέση να κάνουν;

Η ερωτώσα βουλευτής
Ευγενία Ουζουνίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.