Η Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Κοζάνης αντιτίθεται στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» του ΥΠΕΠΘ

Η Διοικητική Επιτροπή του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Π.Ε. Κοζάνης σε συνεδρίαση της, τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013, εξέφρασε την κατηγορηματική της αντίθεση αναφορικά με την επιχειρούμενη με το σχέδιο «Αθηνά» του ΥΠΕΠΘ κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τη συρρίκνωση αξιόλογων τμημάτων του ΤΕΙ στην Κοζάνη.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση, ομόφωνα τα μέλη της ΔΕ  είπαν «ΟΧΙ» στην επιχειρούμενη υποβίβαση και απαξίωση των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του τόπου μας, αλλά και της περιοχής μας γενικότερα, και αποφάσισαν να κοινοποιήσουν την τοποθέτησή τους αυτή στα μέλη, ώστε, με τη συμμετοχή της επιχειρηματικής κοινότητας και συνένωση των δυνάμεων όλων των αναπτυξιακών Φορέων και της τοπικής κοινωνίας,  να ανατραπεί η δυσμενής απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Οι «θέσεις» που εκφράζουν τα μέλη της Δ.Ε. είναι ότι, τόσο το Πανεπιστήμιο, όσο και το ΤΕΙ στην Κοζάνη :

Προσφέρουν στη «γνώση» και στην άρτια εκπαίδευση και απόκτηση κατάρτισης και τεχνογνωσίας των φοιτητών- σπουδαστών, πάνω από όλα.
Δημιουργούν προστιθέμενη αξία στην περιοχή, συμβάλλοντας στην οικονομική, αλλά και πολιτιστική της ανάπτυξη
Προσφέρουν στις νέες τεχνολογίες και την εφαρμογή τους από τις σύγχρονες επιχειρήσεις την έρευνα και την τεχνολογία
Συμβάλλουν στη δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων Εργασίας
Δημιουργούν μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή

Για τους λόγους αυτούς και επιπλέον γιατί τα νέα δεδομένα που διαμορφώνουν το σύγχρονο επιχειρηματικό τοπίο επιβάλλουν τη διασύνδεση της επιχειρηματικής κοινότητας και τη συνεργασία της με τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιοχή μας, πού ήδη από τον προηγούμενο χρόνο σε συναντήσεις  με εκπροσώπους των Ιδρυμάτων προωθεί το

Επιμελητήριό μας, το Επιμελητήριο ενώνει τη φωνή του με τις φωνές όλων των αναπτυξιακών Φορέων και των πολιτών    που θέλουν να κρατήσουν  ζωντανή την προοπτική  της ανάπτυξης και την ελπίδα των νέων μας για απόκτηση υψηλών γνωστικών εφοδίων, αλλά και τεχνογνωσιών εδώ στον τόπο τους που   θα τους επιτρέψουν να ελπίζουν για  το καλύτερο
μέλλον που δικαιούνται.

Τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, που αποτελούν συνάμα ενεργούς πολίτες της τοπικής κοινωνίας, εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη για τα γεγονότα που αφορούν την περιοχή μας και το μέλλον της και  λένε «ΟΧΙ» στην επιχειρούμενη κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, «ΟΧΙ» στη συρρίκνωση τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που λειτουργούν στην Κοζάνη για περισσότερα από 25 χρόνια, «ΟΧΙ» στο σχέδιο «Αθηνά» που υποβαθμίζει και απαξιώνει τα Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή μας, υποβιβάζοντας και απαξιώνοντας στην ουσία την ίδια την περιοχή.

ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ε. ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.