Ο άστεγος της πιάτσας…

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου από το pinakio.blogspot.gr

Δεν περίμενε για ταξί…Άλλωστε δεν είχε να πάει κάπου… Τουλάχιστον το προηγούμενο βράδυ δεν ήταν κρύο εκεί στο υγρό  παγκάκι της πιάτσας που διάλεξε να περάσει τη νύχτα του. Η μόνη του προστασία μια παλιά κουβέρτα και δύο χαρτόκουτα διπλωμένα το μαξιλάρι του. Στις 8 το πρωί της Κυριακής που τον αντίκρισα  κοιμόταν βαθιά και ίσως ονειρευόταν έναν κόσμο πιο αλληλέγγυο, πιο ζεστό, ίσως ονειρευόταν και ένα μικρό ζεστό δωμάτιο. Ποιος ξέρει; Πίσω από το παγκάκι της πιάτσας έστεκε ο Άγιος Αντώνιος και πολλοί από αυτούς που πήγαιναν στην λειτουργία κουνούσαν το κεφάλι τους. Ίσως από λύπηση, ίσως από στεναχώρια…αυτός κάτω από την κουβέρτα του δεν μπορούσε να τους δει, να τους αισθανθεί ήθελε μόνο να ξεκουράσει το κορμί του στην υγρή τάβλα της πιάτσας.

Κι αυτός ένας από τους πολλούς που τα έχασαν όλα…Την ίδια ώρα το ΕΣΡ απαγορεύει τις εικόνες εξαθλίωσης, δηλαδή την πραγματικότητα που απέχει λίγα μέτρα από το σπίτι μας, γιατί σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης δημιουργείται αρνητικό κλίμα…Τα συμπεράσματα δικά σας.

[iframe frameborder=”0″ width=”589″ height=”332″ src=”http://www.dailymotion.com/embed/video/xxf0ax”]
Πινάκιο (pinakio.blogspot.gr)άστεγος στην… από Pinakio

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.