Για πρωτοφανή επίθεση στη Δυτική Μακεδονία από την κυβέρνηση έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος από την Κοζάνη



Για πρωτοφανή επίθεση εις βάρος της Δυτικής Μακεδονίας,  το τελευταίο διάστημα,  από πλευράς κυβέρνησης έκανε λόγο ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων  Πάνος Καμμένος από την Κοζάνη, σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε, με αφορμή την παρουσία του στο προσυνέδριο του κόμματος  για την ενέργεια, το πρωί του Σαββάτου.  Μαζί με τον κ. Καμμένο ήταν η  βουλευτης  των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή , ο τομεάρχης Μακεδονίας-Θράκης, βουλευτής Eβρου Μαρίνος Ουζουνίδης, ο διευθυντής του γραφείου του κόμματος στη Βουλή Γιάννης Γιαννέλης , η πρόεδρος της Νεολαίας του Μανταλένα Παπαδοπούλου και ο συντονιστής περιοχής Παναγιώτης Πλακεντάς

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην κατάργηση του Πανεπιστημίου, την υποβάθμιση των νοσοκομείων της περιοχής, την μεγάλη ανεργία, τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας στη ΔΕΗ, την κατάργηση τελωνείων, ΔΟΥ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και Επιθεώρηση Εργασίας. «Εβλεπα τις συνεχείς αναφορές της βουλευτού μας Ραχήλ Μακρή και αναρωτήθηκα αν υπερβάλλει. Οταν τα είδαμε ένα προς ένα κατάλαβα πως πρόκειται για μια πρωτοφανή επίθεση, που όμως θα έχει απάντηση. Απορώ πως δεν έχει ξεσηκωθεί ακόμα ο κόσμος» σημείωσε. Εκανε μάλιστα ειδική αναφορά στους καρκινοπαθείς της περιοχής, που μεταβαίνουν στο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη με λεωφορείο. «Είναι το λιγότερο απάνθρωπο» σχολίασε.

Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων  αναφερόμενος στην ενέργεια, τόνισε πως  ο λιγνίτης, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και άλλες πηγές  αποτελούν  στόχο της τρόικας  και των μνημονίων. «Στόχος τους είναι η Εθνική ανεξαρτησία της χώρας και η ακεραιότητα της» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τους μισθούς στη ΔΕΗ υπογράμμισε πως «οι μισθοί του εξειδικευμένου προσωπικού στα ορυχεία είναι στο 1/5 των ξένων συναδέλφων τους. Οσον αφορά τα λεγόμενα ρετιρέ υπήρχαν στο παρελθόν υπερβολές από συνδικαλιστές, που όμως πλέον δεν υπάρχουν. Σήμερα είναι σε εξέλιξη διαδικασία κοινωνικού αυτοματισμού από πλευράς κυβέρνησης, ώστε να φέρνει τη μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη».

Ο κ. Καμμένος εξήρε τη λειτουργία των συνεταιρισμών όπως π.χ. του Βελβεντού, οι οποίοι όπως είπε χαρακτηριστικά, κάνουν εξαιρετική δουλειά, χωρίς καμία βοήθεια. « Πως είναι δυνατόν σε μια τέτοια περιοχή, που έχει τον πλούτο της χώρας και αυτούς τους ανθρώπους το κράτος να είναι απέναντι τους» αναρωτήθηκε.

Τέλος ανέφερε πως οι Ανεξάρτητοι Eλληνες δεν θα δώσουν χρίσματα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά θα στηρίξουν ικανούς ανθρώπους, από όπου και αν προέρχονται.

Στο προσυνέδριο για την Ενέργεια, που έγινε στην πρώην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, έδωσαν μεταξύ άλλων το παρών, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης, οι Δήμαρχοι Κοζάνης και Βοίου Λάζαρος Μαλούτας και Παναγιώτα Ορφανίδου, εκπρόσωποι κομμάτων και φορεών της περιοχής.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ
Εφημερίδα “Ο Χρόνος”

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.