Δήμος Σερβίων-Βελβεντού: Υπογραφή σύμβασης για την εκτέλεση έργου στην ΕλάτηΤην σύμβαση για την εκτέλεση του έργου ΄΄Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου Κεντρικής Πλατείας στην Τοπική Κοινότητα Ελάτης΄΄ υπέγραψε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος με τον ανάδοχο του έργου. Το κόστος κατασκευής του έργου είναι 63.684,34€ και χρηματοδοτείται απ τον Τοπικό Πόρο.
 
Το έργο προσβλέπει στην διαμόρφωση-αξιοποίηση έκτασης που βρίσκεται Βορειοανατολικά της Κεντρικής Πλατείας Ελάτης, επιδιώκει την ένταξη αυτής της έκτασης ως αναπόσπαστο τμήμα στην υφιστάμενη πλατεία προσδίδοντας μία ενιαία εικόνα στην αισθητική της περιοχής.
 
Με την Τ.Κ. Ελάτης σχετίζεται και η πρόταση που έχει καταθέσει ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού για ένταξή της στο πρόγραμμα «Αγροτικές και Νησιωτικές Κοινότητες – Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η πρόταση αφορά την ένταξη της Τ.Κ.  Ελάτης στα λεγόμενα ΄΄Πράσινα Χωριά΄΄ στα οποία θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις και δράσεις που έχουν να κάνουν με την παραγωγή ενέργειας (βιομάζα), την αναβάθμιση κτιρίων (ενεργειακή, αισθητική), την διαχείριση απορριμμάτων, την πράσινη επιχειρηματικότητα, την παραγωγή τοπικών προϊόντων, τον οικο-αγροτουρισμό  κ.α.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.