Καταλήψεις στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Καστοριά



Σε καταλήψεις προχώρησαν  φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Καστορια. Στην Κοζάνη,  οι φοιτητές απέκλεισαν από νωρίς το πρωί τις εισόδους του  ιδρύματος και δεν επέτρεψαν την είσοδο σε καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους.

Οι φοιτητές ζητούν την  παραμονή όλων των τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονία.

Δηλαδή:

– Την παραμονή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Κοζάνη
– Την παραμονή του Τμήματος Μαιευτικής και τη Λειτουργία του Τμήματος Λογοθεραπείας στην Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας ( ΣΕΥΠ)
– Την παραμονή του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου και Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας.

Συμβολική κατάληψη όμως είχαμε και στο τμήμα Μαιευτικής στην Πτολεμαΐδα, όπως αποφασίστηκε από τις  φοιτήτριες και φοιτητές της σχολής με απώτερο σκοπό να γίνει γνωστό στην κοινωνία της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, αλλά και κυρίως στο Υπουργείο Παιδείας το αίτημα  για παραμονή του τμήματος Μαιευτικής στο νομό.

Υπό κατάληψη είναι και το παράρτμα του ΤΕΙ στην Καστοριά με την συντονιστική επιτροπή της κατάληψης να ανακοινώνει:

Eπειτα από απόφαση του σώματος Γενικής Συνέλευσης του Παραρτήματος, το ΤΕΙ Καστοριάς τελεί υπό κατάληψη από σήμερα 07/02/2013 μέχρι νεωτέρας.

Τα Αιτήματά μας είναι τα εξής:

1) Αιτούμαστε την παραμονή του τμήματος Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών στην πόλη της Καστοριάς.
2) Αιτούμαστε να μείνει ως έχει η ταυτότητα, το γνωστικό αντικείμενο και η ανταγωνιστικότητα του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας λόγο του εξειδικευμένου αντικείμενου που παρέχει.
3) Αιτούμαστε να μη χαθεί η μοναδικότητα , η ταυτότητα, και η ανταγωνιστικότητα του τμήματος Διεθνούς Εμπορίου, λόγο του εξειδικευμένου του αντικειμένου.

Στόχος μας δεν είναι να γίνουν επιπόλαιες μεταρρυθμίσεις, που εξυπηρετούνε οικονομικά, γεωγραφικά και πολιτικά συμφέροντα, αλλά η προάσπιση και προαγωγή του Ακαδημαϊκού μας επιπέδου και της ποιότητας σπουδών μας.

Οι μεταρρυθμίσεις έχουν βασικό σκοπό την αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και όχι την υποβάθμισή της. Οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.