Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στα Κέντρα Υγείας Σιάτιστας και Τσοτυλίου – Επιτέλους κάποιοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους



Η τοπική αυτοδιοίκηση τα τελευταία 2 χρόνια ανέλαβε στις πλάτες της ευθύνες που δεν της αναλογούν. Η σκληρή οικονομική δυσπραγία της χώρας μας, οδήγησε σε μια σειρά περικοπών στην ελληνική περιφέρεια, με το κεντρικό κράτος να αποφασίζει με μόνο γνώμονα τους αριθμούς και τον περιορισμό των δαπανών.

Κλείσιμο υπηρεσιών, υποβάθμιση δομών, υποχρηματοδότηση δράσεων, αύξηση της ανεργίας, απαγόρευση των προσλήψεων, είναι μερικά μόνο από αυτά που βιώνει η ελληνική περιφέρεια που οδηγείται σε στραγγαλισμό από τις επιλογές της κεντρικής εξουσίας.

Σε αυτό το δύσκολο και αβέβαιο περιβάλλον δε γλιτώνουν, δυστυχώς, ούτε οι  τομείς όπως είναι η υγεία.

Ο Δήμος Βοΐου, κατέχει ένα από τα πιο δύσκολα γεωγραφικά ανάγλυφα της χώρας, με πολλά διάσπαρτα χωριά, με δύσκολες καιρικές συνθήκες και πληθυσμό που χρήζει ιατρικής περίθαλψης ανά τακτά χρονικά διαστήματα, βιώνει καθημερινώς μια αδικαιολόγητη υποβάθμιση των δύο(2) Κέντρων Υγείας που λειτουργούν σε Σιάτιστα και Τσοτύλι.

Η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, οι αδικαιολόγητες αποφάσεις των υπευθύνων που αντί να στελεχώνουν τις συγκεκριμένες δομές τις απαξιώνουν οδηγώντας σταδιακά στην υποβάθμισή τους, αποτελούν για την περιοχή φαινόμενα που οι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν καθημερινώς.

Μέσα σε όλα αυτά έρχεται προστεθεί και η έλλειψη οδηγών για τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας, δημιουργώντας έτσι ένα σκηνικό «φόβου» στους κατοίκους του Βοΐου που κυριολεκτικά παρακαλάν να μη χρειαστεί μεταφορά τους ως έκτακτου περιστατικού.

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες του προβλήματος αυτού με έναν συμπολίτη μας να κινδυνεύει ύστερα από τροχαίο ατύχημα.

Έχουμε προσπαθήσει άπειρες φορές να δώσουμε λύση στα συγκεκριμένα προβλήματα με παραστάσεις και διαβήματα στους αρμοδίους. Οι υποσχέσεις που λάβαμε έχουν μείνει μόνο υποσχέσεις.

Ζητάμε από τους υπευθύνους, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, να επανεξετάσουν τα οργανογράμματα και τον τρόπο λειτουργίας των δομών υγείας στην περιοχή, αποφασίζοντας με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών και όχι των αριθμών.

Γραφείο Τύπου Δήμου Βοΐου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.