Ανέλαβαν καθήκοντα οι νέοι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες



Αλλαγή σκυτάλης στις Θεματικές Αντιπεριφέρειες, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και επίσημα από την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013. Στην διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής παρουσίασε τους νέους του συνεργάτες στις Αντιπεριφέρειες που θα ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2014.

Σε έναν σύντομο απολογισμό ο κ. Δακής εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους τρεις Αντιπεριφερειάρχες της πρώτης περιόδου, τον Γιάννη Αντωνιάδη, τον Αθανάσιο Κοσματόπουλο τον Πασχάλη Χαρούμενο καθώς και στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Παναγιώτη Πλακεντά. Είμαι σίγουρος συνέχισε ο Περιφερειάρχης ότι και οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες, Χρήστος Ευαγγέλου, Φιλώτας Ταλίδης, Γιώργος Σβώλης και ο νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Παπαδόπουλος θα εργαστούν με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος του τόπου και της κοινωνίας. Παράλληλα ευχαρίστησε για την μέχρι τώρα άψογη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες Γιάννη Σόκουτη, Δημήτρη Ηλιάδη, Δημήτρη Σαββόπουλο και Γιώργο Δασταμάνη αλλά και τον αντιπρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Βασίλη Πάτρα που παραμένει στη θέση του και για το επόμενο διάστημα.

Κάναμε μια κοινή προσπάθεια σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Δακής για να ξεπεράσουμε τα γραφειοκρατικά κυρίως προβλήματα που προέκυψαν από τον Καλλικράτη και συνέχισε: «Ως νέος θεσμός έστω και με καθυστέρηση δεκαετιών και τα πρόσωπα που κληθήκαμε από όλα τα μετερίζια να τον υπηρετήσουμε, κάναμε μια κοινή προσπάθεια, για να ενεργοποιήσουμε τη διαδικασία και βέβαια είναι η μεγαλύτερη διαρθρωτική αλλαγή στη λειτουργία του Ελληνικού κράτους μετά τους Βαλκανικούς πολέμους. Αυτό συνέπεσε στη στιγμή κορύφωσης της μεγαλύτερης κρίσης της σύγχρονης Ελλάδας, κρίσης οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής και με απόλυτη ένδεια χρηματοδοτικών πόρων. Παρ’ όλα αυτά νιώθουμε περήφανοι γιατί μπορέσαμε να προσαρμόσουμε τη λειτουργία από την προηγούμενη διαδικασία τόσο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων όσο και μετά το καλοκαίρι του 2011 από τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που ήρθαν στην αιρετή Περιφέρεια από την πρώην κρατική Περιφέρεια.

Το λειτουργικό μας αίσθημα είχε θετικότατα αποτελέσματα και παρά την ένδεια των πόρων η εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών και των υποχρεώσεων έναντι του τόπου μας υπήρξε χωρίς προβλήματα. Θέλω να τονίσω επίσης και νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι ότι αυτό το διάστημα επίσης αντιμετωπίσαμε πάρα πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα, μικρότερα η μεγαλύτερα. Ελάχιστα από αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας και εξάλλου αυτό δεν ενδιέφερε τους πολίτες. Όμως παρά την εντυπωσιακή γραφειοκρατία και το δυσκίνητο του λειτουργικού συστήματος του Καλλικράτη μπορέσαμε να είμαστε θετικοί. Τέλος θέλω να υπογραμμίσω ότι η αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας παρά τις ελλείψεις χρηματοδότησης στερείτε χρεών δεν έχει οφειλές σε προμηθευτές σε συναλλασσόμενους και στερούμε θα δανείων. Με όρους διαφάνειας διαύγειας χρηστή διαχείριση και ομόθυμης κοινής προσπάθειας για το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας θα πορευτούμε και στο αύριο».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.