Μετωπική Δένδια – ΣΥΡΙΖΑ για τη «μεταχείριση» των συλληφθέντων της Κοζάνης

Σκληρή απάντηση στην ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει λόγο για κακοποίηση των τεσσάρων συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία της Κοζάνης δίνει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αποκαλώντας «εξωφρενικούς αλλά και επικίνδυνους τους αφορισμούς και τις ισοπεδωτικές γενικεύσεις σε βάρος της ελληνικής αστυνομίας

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοσδήποτε άλλος διαθέτει στοιχεία στη διάθεσή του για βασανισμούς συλληφθέντων και όχι για τραυματισμούς τρομοκρατών κατά τη συμπλοκή και την αντίστασή τους – ενέργεια για την οποία μεταξύ άλλων βαρυτάτων αδικημάτων επίσης κατηγορούνται – όφειλε ήδη να τα έχει καταθέσει στη Δικαιοσύνη αντί να εκδίδει ανακοινώσεις, ώστε να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες. Οι οποίοι τρομοκράτες, σημειωτέον, έφεραν βαρύτατο οπλισμό και κρατούσαν όμηρο πολίτη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο.

«Οι υπόλοιποι αφορισμοί, όπως και οι ισοπεδωτικές γενικεύσεις εις βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας, με την επίκληση άσχετων με τις συγκεκριμένες συλλήψεις καταγγελιών, είναι εξωφρενικοί αλλά και επικίνδυνοι. Ισχυρισμοί και γενικεύσεις που υιοθετούνται την ίδια ώρα που η ελληνική κοινωνία μάχεται την τρομοκρατία και τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει για το επίπεδο ζωής όλων των Ελλήνων πολιτών, θέτοντας σε κίνδυνο την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και την ανοδική πορεία του Τουρισμού.

Και προκαλεί πραγματικά τεράστια εντύπωση ότι το μόνο που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάσει για τις συλλήψεις τρομοκρατών και ληστών στον Βελβενδό Κοζάνης, ύστερα από τριήμερη σιωπή, ήταν να καταγγείλει την Ελληνική Αστυνομία στο σύνολό της!» καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου.

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, είχε χαρακτηρίσει ντροπιαστική για την ελληνική Πολιτεία την κακοποίηση -όπως προκύπτει τουλάχιστον από τις φωτογραφίες τους- των τεσσάρων συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία της Κοζάνης και είχε επιτεθεί στο Υπ. Δημόσιας Τάξης χαρακτηρίζοντας το φαινόμενο «γενικευμένο» σε συνδυασμό και με τις πρόσφατες καταγγελίες αλλοδαπών κρατουμένων.

«Στις φωτογραφίες των συλληφθέντων για τη ληστεία της Κοζάνης που δημοσίευσε η ΕΛΑΣ, είναι εμφανή τα σημάδια της άγριας κακοποίησης. Τόσο εμφανή μάλιστα, που δεν μπόρεσε να τα κρύψει η προφανής (άτεχνη γαρ…) αλλοίωση των φωτογραφιών. Είναι πια εξαιρετικά δύσκολο ακόμα και για τον πλέον ευνοϊκά διακείμενο στην ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, να πιστέψει ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το πρόσφατο δημοσίευμα του Guardian για τους βασανισμούς των συλληφθέντων της αντιφασιστικής μοτοπορείας, καθώς και η ακόμα πιο πρόσφατη καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για περιστατικό κακοποίησης νεαρών από αστυνομικούς, δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με γενικευμένο φαινόμενο.

Δυστυχώς, θα πρέπει να επαναλάβουμε τα αυτονόητα. Ούτε η ποινική βαρύτητα μιας εγκληματικής πράξης ούτε η όποια ανακριτική σκοπιμότητα μπορούν να δικαιολογήσουν βασανισμούς συλληφθέντων. Τα βασανιστήρια είναι ντροπή για μια δημοκρατική πολιτεία» κατέληγε η ανακοίνωση του κόμματος.

ΔΗΜΑΡ: Απαιτούνται έρευνα και εξηγήσεις
«Η τρομοκρατία είναι εχθρός της κοινωνίας και η Δημοκρατία πρέπει να την αποκρούσει αποφασιστικά» δήλωσε ο γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτή Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης για τους συλληφθέντες στην Κοζάνη.

«Η Δημοκρατία, όμως, δεν εκδικείται» πρέσθεσε ο κ. Λυκούδης, στη γραπτή δήλωσή του, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «για τα παραμορφωμένα από τον ξυλοδαρμό πρόσωπα των συλληφθέντων στην Κοζάνη απαιτούνται έρευνα και εξηγήσεις».

ethnos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.